default-image

Τα "έσπασε" στο διαδίκτυο η κινητοποίηση των Κρητικών

Κρήτη
Τα "έσπασε" στο διαδίκτυο η κινητοποίηση των Κρητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως λαός μπορεί να έχουμε τα μύρια όσα ελαττώματα, όμως στο χιούμορ δε μας πιάνει κανείς. Και κυρίως στα δύσκολα, καθώς φαίνεται ότι λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας. Έτσι και χθες, η κινητοποίηση των αγροτών στάθηκε η αφορμή ώστε να πάρουν "φωτιά" οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως τα "τιτιβίσματα" στο twitter.

Μέσα από το #agrotes "παρήλασαν" οι πιο απίστευτες ατάκες κυρίως ως λεζάντες φωτογραφιών. Από αυτές επιλέξαμε ορισμένες που πραγματικά έκαναν τη διαφορά. Στα επεισόδια ένας χρήστης με το ψευδώνυμο #je_souis_ΜΑΤ#agrotes έσπευσε να σχολιάσει: «Μάχονται οι Πελοποννήσιοι και οι Κρητικοί και ακόμα δεν έχουν φτάσει οι Μυρμιδόνες από τη Θεσσαλία», ενώ ένας άλλος "είπε" στον πρωθυπουργό το αμίμητο: «Αλέξη, αυτούς δεν τους παλεύεις με ΜΑΤ, από HULK και πάνω!!!».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_q2ulrxmh/

Με ιστορικές παραπομπές και τη γνωστή ελληνική υπερβολή, ένας άλλος χρήστης "δήλωνε" στο #agrotes: «Κάθοδος των Δωριέων 12ος π.Χ. - Κάθοδος των Αγροτών 21ος μ.Χ.». Η μάχη με τα ΜΑΤ και οι φωτογραφίες με το κυνηγητό στην Αθήνα ερμηνεύτηκαν σε κάποιο "τιτίβισμα": «Αθλητικές δραστηριότητες στο κέντρο της Αθήνας... εδώ ο τερματισμός στα 400 μ. με εμπόδια...» ή «ξεκίνησε ο διάλογος με τους #agrotes». Και φυσικά χιούμορ με υπονοούμενα όπως το "καμάκι" με στυλ: «Έχω και τρακτέρ, πάμε μια βόλτα;». Και κάποια άλλα επίσης απίστευτα: «ΣΟΚ ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ - Κέντρο λαμβάνεις; - Λαμβάνω - Υπάρχει τρομερό μποτιλιάρισμα αυτή τη στιγμή στην Πανεπιστήμιου - Να στείλω τροχονόμο; - Τσομπάνη».

«Οι #agrotes θα καταθέσουν λάστιχα στον άγνωστο στρατιώτη». «Ένα παιδί μετράει... τρακτέρια». «Αχ Κολωνάκι... Κολωνάκι, μπλόκο που θα το φας». Και μέσα σ' όλα μια απορία χρήστη: «Πού έχω βάλει το δίπλωμα για το τρακτέρ; Θα τρελαθώ». Η συμβουλή μιας μάνας προς το γιο: «Μάνα πάω Αθήνα - Γκλίτσα να πάρεις».

Αποστολή-Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News