default-image

Οι πρώτοι "Τοίχοι Καλοσύνης"στο Ηράκλειο είναι γεγονός

Κρήτη
Οι πρώτοι "Τοίχοι Καλοσύνης"στο Ηράκλειο είναι γεγονός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και όμως ο τοίχος έχει τη δική του ιστορία και αυτήν ακριβώς επιθυμούν να γράψουν και οι Ηρακλειώτες μέσα από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης που έφερε στην πόλη μας την ιδέα αφήνουμε τρόφιμα και ρούχα σε κρεμάστρες και άγκιστρα σε δημόσιους τοίχους.

Η ιδέα αγαπήθηκε άμεσα από τους κατοίκους αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παρά την οικονομική δυσκολία του καθενός το σύνθημα είναι κοινό: ένας για όλους και όλοι για έναν.

Με τα δεδομένα αυτά και με όσα είχε γράψει πρόσφατα το neakriti.gr οι πρώτες κρεμάστρες είναι γεγονός σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης εκεί όπου σύμφωνα και με τον κ. Γιάννη μέλος της πρωτοβουλίας "Ο Τοίχος της Καλοσύνης" υπήρχαν πολλά αιτήματα από τον απλό κόσμο για την τοποθέτηση των κρεμαστρών προκειμένου να εναποθέσουν αγαθά και πράγματα που αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας.

Σε πρώτη φάση κρεμάστρες θα τοποθετηθούν την Κυριακή στον τοίχο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αρχής γενομένης από αύριο και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι.

Ωστόσο τα μέλη της πρωτοβουλίας όπως υποστηρίζουν θα πρέπει η κίνηση εναπόθεσης φαγητού και αντικειμένων στους "Τοίχους της Καλοσύνης" να γίνεται με υπευθυνότητα και κυρίως όταν πρόκειται για φαγητά, να είναι αεροστεγώς κλεισμένα και οι κάτοχοι τους να ελέγχουν αν εξακολουθούν να παραμένουν στον χώρο για περισσότερες από δύο μέρες καθώς μετέπειτα θα πρέπει να τα απομακρύνουν.

Την  ιδέα έχουν αγκαλιάσει "ζεστά" και τα σχολεία

Ήδη ο σύλλογος γονέων του 15ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου έχει ήδη ξεκινήσει την σχετική προετοιμασία δημιουργώντας πρωτότυπα και όμορφα κρεμασταράκια που θα τοποθετηθούν σε έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου (φωτογραφία). Αναλυτικά η ανάρτηση στο facebook αναφέρει:

Στον ανατολικό τοίχο του σχολείου έχει δημιουργηθεί ο δικός μας τοίχος καλοσύνης. Αφήνουμε στα κρεμαστάράκια  ρούχα σε καλή κατάσταση, παπούτσια , κουβέρτες , σεντόνια και φαγητό για τους συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται. Τα κρεμάμε περιποιημένα και σε ναύλον σακούλες αν είναι δυνατόν. Όλα τα φαγώσιμα είδη σε κλειστά δοχεία και στα ψηλότερα κλαδιά για να μην τα πειράζουν τα ζωάκια της περιοχής. Μέλη του Συλλόγου θα περνούν καθημερινά από το σημείο για να ελέγχουν την κατάσταση των προϊόντων και τους τοίχου μας. Ζητάμε τη συνεργασία και τη βοήθεια σας ώστε να διατηρήσουμε τον τοίχο μας σε καλή κατάσταση ,χωρίς σκουπίδια και ζημιές ,να είναι λειτουργικό ώστε πραγματικά να ωφελήσει τους γύρω μας .Ένα μάθημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας στα παιδιά μας .

Τα δέκα πρώτα σημεία στο Ηράκλειο στα οποία μπορείτε να κρεμάσετε αντικείμενα για όσους συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη είναι:

1. Κισσαμου 38 Αγια Τριάδα,

2. Σαπουτιε πλησιον παρκινγκ μουσειου

3. Εργατικό Κεντρο,

4. Αριαδνης στον ΟΤΕ,

5. Λεβήνου & Στρυμωνος,

6. S/M ΙΝΚΑ 62 Μαρτυρων,

7. Χαριλάου Τρικούπη & Νταλιάνη,

8. Κονδυλάκη & Ψυλάκη (2ο Λυκειο),

9. Χριστομιχάλη Ξυλουρη 81 απεναντι απο σχολες ΟΑΕΔ,

10. Μ.Αρχαγγελου όπισθεν ΟΤΕ Θερισσου

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News