Ειδήσεις

Για πρώτη φορά στα χρονικά θα... ερωτηθούμε για την υγεία

Τα "κακώς κείμενα" στον χώρο της δημόσιας υγείας καταγράφονται άμεσα από τους ίδιους τους ασθενείς στο πλαίσιο μεγάλης πρωτοποριακής έρευνας της ΔΥΠΕ Κρήτης η οποία υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ Κρήτης, όπως αποκαλύπτει η Κρήτη ΤV.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, θα πραγματοποιείται τηλεφωνική έρευνα που δεν θα ξεπερνά τα 5 λεπτά, με τη συγκατάθεση των ασφαλισμένων, για τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα δημόσια νοσοκομεία, όπως τον χρόνο αναμονής, τη συμπεριφορά των γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και για το αν χρειάστηκε να δώσουν «φιλοδώρημα», το γνωστό «φακελάκι».

Για πρώτη φορά στα χρονικά

Έτσι πολύ σύντομα, ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, θα λάβουν τηλεφώνημα από την ΔΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας στον χώρο της δημόσιας υγείας.Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΔΥΠΕ Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, χρονικής διάρκειας 3 χρόνων.

Ανώνυμα θα κληθούν να εκφράσουν τη γνώμη τους σε σχετικό ερωτηματολόγιο που έχει καταρτιστεί, διαδικασία η οποία δεν θα ξεπερνά τα 5 λεπτά.

Η τηλεφωνική έρευνα θα διεξάγεται κάθε έξι μήνες, από φοιτητές της νοσηλευτικής και κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης αλλά και άλλων τμημάτων, στοιχεία που θα αξιολογούνται από επιστήμονες, οι οποίοι θα έχουν μια αναλυτική εικόνα ανά κλινική και ανά τμήμα κάθε νοσοκομείου με στόχο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις προς όφελος των ασθενών.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια