default-image

Συνελήφθη 26χρονος για κλοπές και ναρκωτικά

Κρήτη
Συνελήφθη 26χρονος για κλοπές και ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι υποθέσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι την Πέμπτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ο 26χρονος κατηγορείται ότι αφαίρεσε, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα από οικίες και κατάστημα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομία τα ξημερώματα, στο Ηράκλειο, άγνωστο άτομο εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας 39χρονης αλλοδαπής υπηκόου Σερβίας και αφαίρεσε, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι η ανωτέρω κλοπή διαπράχθηκε από τον 26χρονο.

Άμεσα, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ηρακλείου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 2 πορτοφόλια τα οποία περιείχαν μικρό χρηματικό ποσό, ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερείτο την απαιτούμενη από το Νόμο ιατρική συνταγή και διάφορα αντικείμενα.   

Από τη συνεχιζόμενη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε, ότι ο 26χρονος  μαζί με ακόμη ένα άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από την 08.01.2016 έως και την 11.02.2016, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές σε οικίες και κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς, i-pad, playstation με τηλεχειριστήρια, φωτογραφική μηχανή), κινητά, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News