Ειδήσεις

Παρατείνεται για ένα μήνα η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη

Παρατείνεται για ένα μήνα, μέχρι τις 30 Μαΐου, η επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων για την αίτηση υπαγωγής των δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη που αφορά στα κόκκινα δάνεια. Επίσης, η Βουλή ψήφισε την τροπολογία, σύμφωνα με την οποία το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιέλθει στην πλήρη ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου.

Η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στη Βουλή. Υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Από την αντιπολίτευση, καταψήφισαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και χωρίς καμία αρνητική ψήφο στηρίχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» την οποία υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Συγκεκριμένα, η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου 2016 για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, αντί 30/4/2016, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30/5/2016, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.

Κρατικοποιήθηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εν τω μεταξύ, στην ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περνά το κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αφού έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία και η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν ενώ το Ποτάμι και το ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών». Η Άννα Βαγενά από το ΣΥΡΙΖΑ επίσης καταψήφισε εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια