Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σημάδεψε την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη διεξαγωγή διαγωνισμού σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr ,στην ψηφοφορία συμμετείχαν 270 βουλευτές. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.Κατά της τροπολογίας ψήφισαν 102 βουλευτές από τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων."Παρών" ψήφισαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι «είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε όχι», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει δρόμο καθεστωτικών πρακτικών, που απομακρύνουν τη χώρα από ευρωπαϊκές αρχές δικαίου.

Η  αντιπολίτευση  κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι η τροπολογία για τα κανάλια αποτελεί μια «προκλητική προσπάθεια χειραγώγησης των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης», την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την χαρακτήριζαν «ιστορική τομή».

Σχόλια