Ειδήσεις

ΤΕΕ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό προχωρούν οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία - Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων κ Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης).

Παράλληλα οι μηχανικοί, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, συμμετέχουν σήμερα Παρασκευή, 12/2/2016, στις 2  το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας (Πλατεία Κλαυθμώνος), σε εκδήλωση - μουσική  διαμαρτυρία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Οι επιστημονικοί φορείς έκαναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση-μουσική διαμαρτυρία, απαιτώντας την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, αφού παρασχεθούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, δίνοντας στη δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες και παραδείγματα, με τα προβλεπόμενα από την πρόταση Κατρούγκαλου εισοδήματα, εισφορές και επιβαρύνσεις δήλωσε:

«Ακόμη και μετά τις βελτιωμένες προτάσεις της κυβέρνησης για το νέο Ασφαλιστικό, οι επιβαρύνσεις για τους μηχανικούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι υπέρμετρες. Θυμίζω ότι το Ταμείο των Μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ, ακόμη και μετά την ένταξή του στο ΕΤΑΑ, είναι ακόμη βιώσιμο. Η ένταξη όλων σε έναν φορέα σημαίνει ότι οι μηχανικοί όχι μόνο θα επιβαρύνονται υπέρμετρα σε σχέση με το παρελθόν αλλά και ότι θα χρηματοδοτήσουν από το ταμείο τους τα υπόλοιπα ταμεία.»

Σχόλια