Ειδήσεις

Στο εδώλιο φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στο εδώλιο του δικαστηρίου οδηγούνται 12 φοιτητές του  Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 10 Μαρτίου 2016 εξαιτίας της συμμετοχής τους σε μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαζική κινητοποίηση ήταν ενάντια στο νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.

Εκτός από την εύλογη απορία για το πώς στοχοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι 12 φοιτητές ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κατάπληξη προκαλεί και η επιμονή μέρους των Καθηγητών για  την ποινική δίωξη τους.

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η Ακαδημαϊκή κοινότητα και τα θεσμικά της όργανα, μπορούν και πρέπει να λύνουν με διάλογο όλες τις ενδοϊδρυματικές διαφορές, τα ποικίλα προβλήματα που ανακύπτουν χωρίς να καταλήγουν σε διώξεις και αντιδημοκρατικές - αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές. Η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και οι συλλογικές κινητοποιήσεις δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή και ποινικοποίηση, αλλά με ουσιαστικό διάλογο.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους φοιτητές και κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και αυτή την μάχη που δίνουν οι φοιτητές, έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχόλια