default-image

Επιτέλους προσλήψεις στις ΜΕΘ της Κρήτης

Κρήτη
Επιτέλους προσλήψεις στις ΜΕΘ της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε γιατροί και 18 νοσηλευτές αναμένεται να στελεχώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των έξι νοσοκομείων της Κρήτης.

Η προαναγγελθείσα αυτή εξέλιξη έρχεται έπειτα από την προκήρυξη για συνολικά 100 θέσεις γιατρών και 400 νοσηλευτών για όλη τη χώρα, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι πέντε θέσεις γιατρών αφορούν στο ΠΑΓΝΗ και τα Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Το κάθε ένα από τα εν λόγω νοσοκομεία θα στελεχωθεί με έναν γιατρό. Από τις συνολικά πέντε θέσεις, οι τρεις αφορούν σε παθολόγους. Ειδικότερα, πρόκειται για τους γιατρούς που θα εργαστούν στα Νοσοκομεία των Χανίων, του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας.

Οι νοσηλευτές

Αναφορικά με τις 18 θέσεις των νοσηλευτών, οι έξι από αυτές αφορούν στο ΠΑΓΝΗ και οι τρεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξάλλου, τρεις θέσεις νοσηλευτών αντιστοιχούν για καθένα από τα Νοσοκομεία των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, από τις έξι θέσεις που προκηρύχθηκαν για τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, η μία αφορά σε νοσηλευτή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι υπόλοιπες πέντε σε νοσηλευτές που έχουν πτυχίο ΤΕΙ. Το Βενιζέλειο θα στελεχωθεί από ένα νοσηλευτή που έχει τελειώσει ΑΕΙ κι από δύο που έχουν πτυχίο ΤΕΙ. Τέλος, για το καθένα από τα Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, οι δύο θέσεις αφορούν νοσηλευτές με πτυχίο ΤΕΙ και η μία αφορά νοσηλευτή με απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2ετής συμβάσεις

Και οι 500 προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με διετείς συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ενηλίκων, παίδων και νεογνών, αλλά και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, καθώς και των Ειδικών Μονάδων και των τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας.

«Η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Αιτήσεις μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το παράρτημα κριτηρίων, ο πίνακας βαθμολόγησης και η αίτηση για κάθε ενδιαφερόμενο βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ (http://www.keelpno.gr), αλλά και στην ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης (http://www.hc-crete.gr). Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικά στη Γραμματεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι Αττικής), ή να κατατίθενται στην ίδια διεύθυνση, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι συμπληρωματικές και διευκρινιστικές πληροφορίες (δικαιολογητικά, υποχρεώσεις, γεωγραφική κατανομή κ.λπ.) παρέχονται μόνο από το Τμήμα Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ (210/52.12.854).

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News