Ειδήσεις

Με μπουνάτσα στα βαπόρια ταξιδεύουν απόψε οι αγρότες

Ομαλά φαίνονται να εξελίσσονται τα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, σύμφωνα με τον μετερεωλόγο κ. Ευθύμη Λέκκα.

Καλός μέχρι μέτριος ο καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και κατά τόπους παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-4 μποφόρ . Στη δυτική και βόρεια Κρήτη σταδιακά από το απόγευμα οι άνεμοι πνέουν στα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κατά τόπους. Στα δυτικά θα εμφανιστούν φαινόμενα πολύ παροδικών βροχών το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ, ενώ στα βόρεια του νησιού θα φτάσουν τα 5-6. Η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 βαθμούς, ενώ η μέγιστη θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα βόρεια του νησιού.

Τα μποφόρ θα φτάσουν τα 3-4 με εξαίρεση το νοτιοδυτικό και δυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν στα 5-6 και τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ. Παρόμοια φαινόμενα και στη θερμοκρασία και στους ανέμους θα επικρατήσουν και την Κυριακή.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες και ο αίθριος καιρός. Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες όλων αυτών των ημερών με τις θερμοκρασίες να κινούνται σε επίπεδα πάνω από τα φυσιολογικά της εποχής.

Σχόλια