Ειδήσεις

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης είχε η Ρένα Δούρου

Συναντήσεις  στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και επίσκεψη στο ΙΤΕ περιλαμβάνει η διήμερη επίσκεψη της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο Ηράκλειο από σήμερα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στην Περιφέρεια Κρήτης, η Ρένα Δούρου και ο Σταύρος Αρναουτάκης  έκαναν λόγο για συναντίληψη και αυτονόητη διαπεριφερειακή συνεργασία .

Η περιφερειάρχης Αττικής βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο συναντήσεων για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, την ψηφιακή σύγκλιση και την τουριστική προβολή.  Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό το πρίσμα των εξελίξεων και των ανοιχτών μετώπων που υπάρχουν για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση.

Η κ. Δούρου μίλησε για συστράτευση της ίδιας και του Σταύρου Αρναουτάκη γύρω από ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων που αναμένεται να θέσουν οι περιφερειάρχες  της χώρας στην κυβέρνηση ζητώντας άμεσες θεσμικές και νομικές αλλαγές, καθώς έκαναν λόγο για στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης από τον ασφυκτικό και ανούσιο έλεγχο από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού, η κα Δούρου χαρακτήρισε μεγάλο λάθος οποιοδήποτε συμψηφισμό της διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης με την συζήτηση για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, κάνοντας λόγο για κουτοπονηριές.

Τόσο η περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασαν την αγωνία τους για την αυριανή παρουσία των αγροτών στην Αθήνα. Η κ. Δούρου δήλωσε πως η αυριανή μέρα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία διαλόγου προς όφελος των αγροτών χωρίς μεγάλο κλήρο.

Το διήμερο της παραμονής της θα γίνουν συναντήσεις ενημέρωσης για:

- Στρατηγική τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης.

- Πρότυπη λειτουργία Διεύθυνσης Μεταφορών και Ψηφιοποίηση Αρχείου.

- Περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων.

- Στρατηγικό σχεδιασμό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης κατά τη διήμερη παραμονή τους εδώ, η περιφερειάρχης Αττικής μαζί με τους συνεργάτες της θα επισκεφθούν το ΙΤΕ - Κέντρο Διάχυτης Νοημοσύνης. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 4 σήμερα το απόγευμα...

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια