default-image

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Κρήτη
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ο Πρέσβης των ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ξεναγείται αυτή την ώρα ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Ντέιβιντ Πιρς που βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο όπως είχε γράψει από χθες το neakriti.gr. Νωρίς το πρωί είχε επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Τα μέτρα ασφαλείας  μέσα και έξω από το αρχαιολογικό μουσείο ήταν  δρακόντεια με τον κ.Πιρς να απολαμβάνει ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός την πρωινή του ξενάγηση στο παλάτι του Μίνωα. Μάλιστα  το ενδιαφέρον του να μάθει την ιστορία της Κνωσού  ήταν τέτοιο που με μεγάλη προσοχή άκουγε από την πρώτη στιγμή που έφθασε στο χώρο, την ξεναγό να τον ενημερώνει για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμο .

Σε δηλώσεις του ο Αμερικάνος πρέσβης  στάθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ΗΠΑ και Ελλάδα ενώ κληθείς να  τοποθετηθεί γύρω από το προσφυγικό είπε ότι η κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας τόσο με τους πρόσφυγες όσο και με την κρίση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και απαιτούνται καλοί χειρισμοί .

Για τον κ. Πίρς  πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί μας καθώς όπως τόνισε είχε βρεθεί  ξανά εδώ  πριν αρκετές δεκαετίες , το 1971 ως φοιτητής .

Χθες, όπως είχε γράψει το neakriti.gr ο Αμερικανός Πρέσβης  απόλαυσε κρητικά εδέσματα στην κρητική ταβέρνα Έργανος όπου γεύτηκε πιλάφι, αντικριστό, μακαρόνια και παραδοσιακό απάκι.

Μάλιστα ο Αμερικανός διπλωμάτης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τις κρητικές γεύσεις και τη ζεστή ατμόσφαιρα ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με Έλληνες και Αμερικανούς εργαζόμενους της πρεσβείας που τον συνόδευαν.

Το πρόγραμμα του για σήμερα έχει ως εξής:

08:30 :Κνωσό

12:00: φαγητό

12:30: Μουσείο

14: 45: Συνάντηση με  Περιφερειάρχη

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραϊτη-Βάλια Μπούη

Φωτογραφία Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News