Ειδήσεις

Πως να αποβάλλετε το θυμό από τη ζωή σας(video)

    Η κρίση φέρνει άγχος και θυμό. Όσο μεγαλώνει η κρίση, τόσο περισσότερο άγχος αλλά και ξεσπάσματα θυμού, που καμιά φορά είναι και βίαια, θα έχουμε.Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την αυτοκυριαρχία μας και να μην ξεσπάμε το θυμό μας. Πως μπορούμε να μείνουμε ακέραιοι και να μην αφήσουμε ένα λεπτό έκρηξης θυμού να μας ανατρέψει τη ζωή;

Οι τρόποι αντιμετώπισης του θυμού παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" της Κρήτη tv. Μάλιστα το ασφαλιστικό έχει φέρει στα "χαρακώματα" πολλές επαγγελματικές ομάδες ενώ εμφανής είναι πλέον οι εκρήξεις των αγροτών στη θέα κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή ο θυμός διαχρονικά στην Ελλάδα και τουλάχιστον τα τελευταία 75 χρόνια, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

 

Στοιχεία έρευνας

Δείγμα 814 άτομα. Έναρξη έρευνας 1938 (διάρκεια 75 χρόνια) Δημοσίευση Καθημερινή της Κυριακής

Αποτελέσματα έρευνας 75 χρόνων στην Ελλάδα

1)Οι καλές σχέσεις μας κρατούν ευτυχισμένους και υγιείς.

2)Δεν έχει σημασία η ποσότητα των σχέσεων που κάνουμε αλλά η ποιότητά τους (το πόσο μπορούμε να μοιραστούμε, να βρούμε κατανόηση να βασιστούμε στο σύντροφο, στους φίλους στις κοινωνικές μας επαφές)

3)Ο αλκοολισμός θεωρείται βασικός παράγοντας δυστυχίας .Όχι μόνο γιατί επιβαρύνει την υγεία, αλλά κυρίως γιατί διαλύει τις ανθρώπινες σχέσεις του παθόντος

4)Η αυξημένη ικανότητα για συγχώρεση είναι βασικό στοιχείο όσων ζουν καλύτερη ζωή.

5)Ένας καλός γάμος στα 50 προδιαγράφει ευχάριστα γηρατειά περισσότερο απ' ότι χαμηλή χοληστερίνη.

6)Δεν πειράζει να είναι κανείς άρρωστος, φτάνει να μη νιώθει άρρωστος.

7)Όποιες κι αν είναι οι καταβολές μας ,τα βιώματά μας και οι ιστορίες μας, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και να τα ξεπεράσουμε.

8)Η κρίση της μέσης ηλικίας είναι δώρο και όχι κατάρα. Πολλοί άνθρωποι στην έρευνα άλλαξαν τη ζωή τους μετά τα 40 και .....έζησαν σχεδόν δυο ζωές.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης

1) Αποβάλλουμε τις ενοχές

2) "Ξαναβρισκόμαστε"

3) Αποφεύγουμε να προβάλλουμε την επιθετικότητα σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες

4) Συμμετέχουμε στα κοινά

5) Περιορισμός του αλκοόλ και όλων των ψυχοτρόπων ουσιών

6)Ξαναβρίσκουμε την επιθυμία

7)Δημιουργία δικτύων

Σχόλια