Ειδήσεις

Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών από την Περιφέρεια

Επιμορφωτικά σεμινάρια πεντάμηνης διάρκειας, με τίτλο «ενδυναμώνοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του διευθυντή για μια αποτελεσματική ηγεσία», ενώ απευθύνονται σε διευθυντές/-ντριες των 6θέσειων και άνω Δημοτικών Σχολείων, των Δημοτκών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΕΕΕΚ ν. Ηρακλείου, Περιφερειών των Σχολικών Συμβούλων.

Στόχος τους είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στο  παιδαγωγικό τους ρόλο και απαντούν σε εκφρασμένες ανάγκες διαχείρισης ζητημάτων της σύγχρονης σχολικής πραγματικότητας.

Η διεξαγωγή τους γίνεται  με την προσφορά  διακεκριμένων, επιστημόνων (καθηγητών πανεπιστημίων, ερευνητών, ψυχολόγων- ψυχοθεραπευτών, κοινωνιολόγων κ.α.), αλλά και των εμπλεκομένων Σχολικών Συμβούλων, με την αξιοποίηση τεχνικών εκπαίδευσης ενηλίκων και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες, όπως: μετασχηματιστική ηγεσία, εκπαιδευτική πολιτική, σχολικός εκφοβισμός, τέχνη και εκπαίδευση, συνεργασία σχολείου και οικογένειας, διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα, παιδική κακοποίηση, συμπεριληπτική εκπαίδευση. Περιλαμβάνει επίσης κατά τη λήξη παρεμβάσεις των επιμορφωμένων- στελεχών εκπαίδευσης και δράσεις αξιολόγησης των επιμορφωτικών κεκτημένων.

Ήδη έχει διεξαχθεί η εναρκτήρια συνάντηση, με επιμορφωτή τον κ. Αχιλλέα Προκοπίου, ψυχίατρο- ψυχοθεραπευτή, με εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή.

Τα σεμινάρια συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης -με την στήριξη του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτη Σημανδηράκη-  τον Δήμο Χερσονήσου και τους Σχολικούς Συμβούλους Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Μαρία Δρακάκη, Στέλα Κουτσουράκη, Χρόνης Σιφακάκης, Ανδρονίκη Σπαθαράκη, Κων/νος Τριπολιτάκης με στόχο την στήριξη της εκπαίδευσης στο νησί.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στους χώρους του Περιφερειακού Κέντρου Επιμόρφωσης Κρήτης Ηρακλείου (ΠΕΚ- Εσταυρωμένος) και στο 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Σχόλια