default-image

"Σταυροφορίες" για τα εμβόλια...

Ηράκλειο
"Σταυροφορίες" για τα εμβόλια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό μια κινητικότητα γύρω από το θέμα των εμβολίων. Η τοπική επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να πείσει τους Κρητικούς ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, με αφορμή τους ολοένα και περισσότερους συμπολίτες που αποφασίζουν να μην κάνουν τα προτεινόμενα εμβόλια στα παιδιά τους.

Απόψεις όπως «Και γιατί να μην περάσει το παιδί ανεμοβλογιά; Κι εμείς που την περάσαμε τι πάθαμε;» κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Το ίδιο οι εναλλακτικές θεραπείες και η ομοιοπαθητική που "μοιράζουν" την πελατεία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας...

Διαπιστώσεις όπως «Παρότι κάναμε το αντιγριπικό, αρρωστήσαμε, οπότε γιατί να το ξανακάνουμε;» αποτελούν ολοένα και συχνότερο αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των γονέων. Μαζί τους, στο επίκεντρο της συζήτησης και τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών που άλλοτε μοιάζουν να κάνουν θαύματα και άλλοτε να μας πλασάρουν σκευάσματα, που θα μπορούσαμε και να έχουμε αποφύγει...

Εκδηλώσεις με θέμα "Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια" διοργανώνονται ολοένα και με μεγαλύτερη συχνότητα. Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Χερσονήσου σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων.

Θα μιλήσει ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Εμμανουήλ Μπαρμπουνάκης, ο οποίος, εκτός από τα εμβόλια, θα αναφερθεί και στα αντιβιοτικά. Θα εξηγήσει στους πολίτες ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών και «πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News