default-image

Στο Ρέθυμνο η κηδεία Τσίπρα ,στα Χανιά σήκωσαν πανό(video)

Κρήτη
Στο Ρέθυμνο η κηδεία Τσίπρα ,στα Χανιά σήκωσαν πανό(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κηδεία του πρωθυπουργού τέλεσαν συμβολικά σήμερα οι αγρότες του Ρεθύμνου, εμφανώς απογοητευμένοι από την πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας και αφορά πρωτίστως τον αγροτικό κόσμο.

Μια κηδεία που  έλαβε χώρα έξω από τη ΔΟΥ Ρεθύμνου και τα είχε όλα από στέφανα και φωτογραφίες μέχρι  το φέρετρο και τη νεκροφόρα ενώ δεν έλειψε και η περιφορά της  από την εφορία μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες να κάνουν μία κηδεία με τα όλα της .

Οι Ρεθυμνιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι ωστόσο πρωτοτύπησαν για μία ακόμη φορά επιστρατεύοντας χθες στην διάρκεια της κινητοποίησης τους τρία γουρουνάκια τα οποία και είχαν ζωγραφίσει με τα βασικά χρώματα των κομμάτων στις πλάτες τους , τα παρομοίαζαν με πολιτικούς και φώναζαν ότι "βγήκαν στους δρόμους για να σας ζητήσουν ψήφους".

Οι αγρότες προχώρησαν με τα τρία γουρουνάκια σε πορεία στους δρόμους του Ρεθύμνου

Οι αγρότες που εδώ και μέρες είχαν αποκλείσει τον κόμβο στο Ατσιπόπουλο, με απόφασή τους  έχουν αποκλείσει τα γραφεία της ΔΟΥ,

ενώ σήμερα προχώρησαν και σε αποκλεισμό των τριών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και του υποκαταστήματος της τράπεζας Αττικής.

Ύψωσαν πανό στα Χανιά

Στα Χανιά και εκεί οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και μάλιστα το πρωί ύψωσαν ένα τεράστιο πανό, στην είσοδο της δημοτικής αγοράς Χανίων, αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα.

Παράλληλα, αγρότες διένειμαν σε διερχόμενους πολίτες φυλλάδια στα οποία υπάρχει το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Επίσης παραμένουν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ αποφάσισαν το μεσημέρι να αποχωρήσουν από το μπλόκο Κλαδισού.

Επίσης, έχουν, ήδη, ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χανίων ότι θα αποχωρήσουν αύριο το πρωί από τον χώρο του μπλόκου, ώστε τα δημοτικά συνεργεία να προχωρήσουν στον καθαρισμό του σημείου και να δοθεί ο κόμβος του Κλαδισού και πάλι στην κυκλοφορία.

Αύριο το βράδυ, οι αγρότες θα μεταβούν στο λιμάνι της Σούδας, από όπου θα αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής για την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Σούδα

Ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας στις 7 το απόγευμα αύριο δίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι-μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για να δώσουν το "παρών" στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό, το εισιτήριο του πλοίου για όσους θέλουν να ταξιδέψουν είναι με επιστροφή 20 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, τόνισε ότι είναι πιθανόν το ενδεχόμενο στο πλοίο να μπουν και ορισμένα αγροτικά οχήματα.

Ωστόσο ακριβής εικόνα για τον αριθμό των αγροτών που θα μετακινηθούν στην Αθήνα, καθώς και για τον αριθμό των οχημάτων θα υπάρχει αύριο Πέμπτη.

Εκτός από τους αγρότες, για την Αθήνα μια ημέρα μετά ετοιμάζονται να ταξιδέψουν και μέλη του ΠΑΜΕ από τα Χανιά, που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Ομονοίας. Εξάλλου, με κοινή τους ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων σε Τρόφιμα και Ποτά καλούν τους εργαζόμενους των Χανίων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News