Ειδήσεις

Αλλεπάλληλα χτυπήματα του εγκέλαδου στην Κρήτη

Στους ρυθμούς των ρίχτερ χόρευε χθες από το μεσημέρι και μετά η Κρήτη και κυρίως τα άκρα της ,όπου και σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις με τελευταία εκείνη που σημειώθηκε  στα δυτικά του νησιού με ώρα καταγραφή στις 23.11.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο η δόνηση είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 52 χλμ Δυτικά - Νοτιοδυτικά των Χανίων, με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Επίσης σεισμός καταγράφηκε νωρίτερα στις 20.31 το βράδυ ,μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Παλαιόχωρας και το εστιακό του βάθος να εκτιμάται σε δύο χιλιόμετρα.

Ο εγκέλαδος πάντως είχε κάνει νωρίτερα την εμφάνιση του.Το μεσημέρι σημειώθηκαν δύο σεισμοί με το ίδιο επίκεντρο, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καστελίου Κισάμου. Στις 12:28, ο πρώτος είχε μέγεθος 3,1 βαθμών Ρίχτερ και ο άλλος στις 14:20 είχε μέγεθος 3,3 βαθμών Ρίχτερ, ενώ και οι δύο είχαν εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιομέτρων.

Σεισμική δόνηση χτύπησε και την Ανατολική Κρήτη

Και από τα Χανιά στο Λασίθι και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα  όπου γύρω στις 3 το μεσημέρι υπήρξε απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο καταγραφή σεισμού, μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ,με επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης και το εστιακό του βάθος σχεδόν μηδενικό.

Να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές αλλά υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ένιωσαν τα χτυπήματα του εγκέλαδου.

Σχόλια