Ειδήσεις

Παραμένουν στις Δαφνές οι αγρότες- ανοιχτός ο δρόμος(βίντεο)

Στις Δαφνές παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι έστησαν το πρωί της Τετάρτης μπλόκο στο δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών ανοίγοντας και κλείνοντας το δρόμο, γεγονός που όπως είπαν θα επαναληφθεί την Πέμπτη.Όσο περνουν οι ώρες για την αποβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα ,  οι κινητοποιήσεις τους γίνονται ακόμη πιο δυναμικές και ενισχύονται.

Δεκάδες αγροτες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα  έδωσαν ραντεβού στις Δαφνές στο ύψος της Σταυρακιανής  Καμάρας , έπειτα από αποφάση  που έλαβαν τις τελευταίες ώρες οι αγρότες-συνδικαλιστές  χωριών του Μαλεβιζίου σε συνάντησή τους στην Αυγενική .

Δείτε το βίντεο

Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Ηρακλείου Μοιρών στο ύψος των Δαφνών.

Έκλεισαν το δρόμο

Με τη συνδρομή της τροχαίας Ηρακλείου ο δρόμος έκλεισε για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά απο μία περίπου ώρα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ,ενώ το ίδιο πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα .

Ταυτόχρονα διοργανώνουν μαζική συμμετοχή από τα χωριά τους στην απόβαση της Αθήνας. Οι αγρότες του Ηρακλείου έχουν προχωρήσει για μία ακόμη ημέρα σε κατάληψη της εφορίας στην λεωφόρο Κνωσσου, ενώ σε αντίστοιχη ενέργεια έχουν προχωρήσει οι αγρότες του Αγίου Νικολάου στην εφορία της περιοχής.

Γενικόλογες οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού η πρώτη απάντηση δια στόματος του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο .Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Μπαίνουν στα καράβια οι αγρότες

Έτοιμοι για Αθήνα είναι, τελικά, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας, που, μετά από χθεσινή απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, θα κάνουν την απόβασή τους, αναχωρώντας από τα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου, αύριο το βράδυ. Οι Κρητικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στο Σύνταγμα, όπου θα συναντηθούν και θα ενώσουν τις φωνές τους, κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού της κυβέρνησης, με τα άλλα μπλόκα της χώρας, που με ελάχιστες εξαιρέσεις ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους!

Η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Οι Κρητικοί αγροτοκτηνοτρόφοι θα ανέβουν στην Αθήνα, θα προχωρήσουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής με πούλμαν προς το Σύνταγμα και δε θα μείνουν πάνω από μία μέρα, αφού σε αντίθεση με την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία έχουν την ιδιαιτερότητα της θαλάσσιας μεταφοράς, οπότε και δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν.

Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Ελλάδα μιλούν για τουλάχιστον τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ. Μιλώντας στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συντονιστικού των αγροτών Πρίαμος Ιερωνυμάκης, τόνισε χθες ότι υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με τα άλλα μπλόκα. Η ομάδα του Βαγγέλη Μπούτα θα βρίσκεται στην Αθήνα τις απογευματινές ώρες. Αγρότες της Θεσσαλίας, όπως και της Πελοποννήσου, έχουν πει ότι θα ταξιδέψουν από την προηγούμενη νύχτα, για να προλάβουν να βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, υπάρχουν και μπλόκα που έχουν αποφασίσει να μην κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ, αλλά μόνο για συζήτηση, όπως είναι τα μπλόκα του Προμαχώνα, των Τεμπών και της Πρωτοβουλίας Αγροτών, που επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη-Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια