default-image

Συμφωνία σωματείων και UEFA για τις αποζημιώσεις

Ποδόσφαιρο
Συμφωνία σωματείων και UEFA για τις αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Χρυσάφι" θα μοιράσει η UEFA στους συλλόγους που θα προσφέρουν ποδοσφαιριστές για το Euro 2016.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων ανακοίνωσε τη συμφωνία με την UEFA για την οικονομική αποζημίωση των συλλόγων για τους παίκτες που θα "χάσουν" κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της 16ης γενικής συνεδρίασης της ECA, που διεξήχθη στο Παρίσι με την παρουσία εκπροσώπων από τα 143 μέλη της, έγινε γνωστό ότι οι ομάδες θα εισπράξουν 150.000.000 ευρώ συνολικά για τους παίκτες που θα προσφέρουν στη διοργάνωση.

Κάθε ποδοσφαιριστής θα κοστίσει στην UEFA περίπου 5.800 ευρώ ημερησίως, αρχής γενομένης δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα της διοργάνωσης, μέχρι και την επομένη του αποκλεισμού της χώρας του.

Για παράδειγμα, εάν η εθνική Γερμανίας φτάσει μέχρι τον τελικό, κάθε παίκτης της θα προσφέρει πάνω από 250.000 ευρώ στον σύλλογό του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η ακριβής ημερήσια αποζημίωση για κάθε ποδοσφαιριστή μεταβάλλεται αναλόγως τη δυναμικότητα του συλλόγου του και θα καθοριστεί από την UEFA μετά από το πέρας της διοργάνωσης.

Επιπλέον, στο συνέδριο της ECA ανακοινώθηκε ότι όλοι οι σύλλογοι που προσέφεραν ποδοσφαιριστές σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στα προκριματικά του Euro 2016 θα αποζημιωθούν με 4.000 ευρώ για κάθε αγώνα παίκτη τους.

ΠΗΓΗ: contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News