Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Στην εντατική οι ΜΕΘ -Διαθέσιμα μόνο 2 από 34 κρεβάτια

Ασφυξία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, με τον χρόνο να μετρά ανησυχητικά αντίστροφα για τους ασθενείς και το "καμπανάκι" του κινδύνου να χτυπά κόκκινο και λόγω της έξαρσης της γρίπης.

Όπως αποκάλυψε η Κρήτη tv, από τα 34 κρεβάτια στις ΜΕΘ του νησιού μόλις 2 είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα, με φόντο και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας του νησιού, τα ελεύθερα κρεβάτια είναι ελάχιστα καθώς δεν ξεπερνούν τα δύο!

Kι όλα αυτά την ώρα που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ανάγκες νοσηλείας και λόγω της επέλασης της γρίπης.

Η εικόνα στις ΜΕΘ

Από τις 12 κλίνες, μόλις μια είναι ελεύθερη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Από τις 5 κλίνες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, μόλις μια είναι διαθέσιμη.

Από τις 7 κλίνες στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, δεν υπάρχει καμία κλίνη ελεύθερη.

Γεμάτες είναι και οι κλίνες στις ΜΕΘ  τόσο στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου όσο και του Αγίου Νικολάου.

Από τις 5 κλίνες που διαθέτει το κάθε νοσοκομείο, δεν υπάρχει καμία ελεύθερη.

Σε ότι αφορά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, τα ελεύθερα κρεβάτια είναι μόλις δύο σε όλη την Κρήτη και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

Πρόκειται για ζήτημα "ζωής και θανάτου", σημειώνουν οι εργαζόμενοι που τονίζουν για ακόμη φορά την ανάγκη προσλήψεων στα νοσοκομεία προκειμένου να ανοίξουν περισσότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Παράλληλα χαρακτήρισαν σταγόνα στον ωκεανό τη προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συνδρομή από τις ιδιωτικές κλινικές

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της ασφυκτικής κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία είναι το γεγονός ότι στα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ιδιωτικές κλινικές, ακριβώς λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής στις ΜΕΘ, διέθεσαν επιπλέον 72 κλίνες σε όλη την Ελλάδα, προστιθέμενες σε άλλες 267 του ιδιωτικού τομέα, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του προβλήματος.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια