default-image

"Ποδαρικό" στις 18 Μαρτίου από τους Γερμανούς

Κρήτη
"Ποδαρικό" στις 18 Μαρτίου από τους Γερμανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα μέσα Μαρτίου "ανοίγει" επί της ουσίας η τουριστική σεζόν με τους φορείς του τουρισμού στην Κρήτη,να διατηρούν όπως λένε συγκρατημένη αισιοδοξία για το τουριστικό ρεύμα.Πρώτοι και πάλι οι γερμανοί θα κάνουν το "ποδαρικό" με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη.

Στις 18 Μαρτίου πτήση της AirBerlin θα εγκαινιάσει την τουριστική περίοδο,με τα μηνύματα που έχουν οι τουριστικοί παράγοντες να περιγράφουν μια χρονιά που προς στιγμήν τους κρατάει συγκρατημένα αισιόδοξους.

Το πλεονέκτημα που θα μπορούσε όπως εξήγησαν να έχει η χώρα λόγω των αναταραχών σε Μέση Ανατολή και Τουρκία,φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν "εξαργυρώνεται" λόγω της μη σταθεροποιημένης πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού. Οι προκρατήσεις όπως εξηγούν είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Για το Ηράκλειο η αύξηση φτάνει οριακά στο 1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, ενώ για τη Ρόδο φτάνει στο 2%.

Άνοδος στις προκρατήσεις

Αύξηση στις προκρατήσεις εμφανίζουν οι αγορές σε Αγγλία και Γερμανία ενώ η Ρωσική αγορά μοιάζει μουδιασμένη, λόγω και της οικονομικής κρίσης… αλλά και της απουσίας των visa centers που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ρεύμα, ωστόσο με τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, μάλλον όπως εκτιμούν οι τουριστικοί παράγοντες, αποπροσανατολίζουν τους υποψήφιους επισκέπτες.

Όπως επισήμαναν οι τουριστικοί παράγοντες η χρονιά που έχει θετικά μηνύματα πλην όμως θα διαμορφωθεί από μια σειρά αστάθμητους παράγοντες, δείχνει ότι θα κινηθεί περισσότερο με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και μια τάση αισιοδοξίας που έχει να κάνει με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο που επί της ουσίας όπως εξήγησαν πέρυσι χάθηκαν τουριστικά στη δύνη των κάπιταλ κοντρόλ.

Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News