Ειδήσεις

Α.Συγγελάκης: Επιτακτική η δράση για τις Γερμανικές Οφειλές 

Νέα στοιχεία για την δράση και τους σκοπούς του βιβλίου του καθηγητή Ρίχτερ, προσθέτει κατά το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Αριστομένη Συγγελάκη , το άρθρο του Γερμανού ιστορικού Ράλφ  Κλάιν  που αποκάλυψε η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, και στο οποίο ο  συμπατριώτης του Ρίχτερ υποστηρίζει ότι τμήμα του επίμαχου βιβλίου, είναι μέρος της προπαγάνδας της Βέρμαχτ με την οποία αιτιολογούσε τα εγκλήματα του Γερμανικού Στρατού στις περιοχές που κατακτούσε.

Ο Αρ. Συγγελάκης  μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη αποκάλυψε ότι σε νέα συνέντευξη του ο καθηγητής Ρίχτερ που θα προβληθεί σε ελληνική τηλεόραση, τάσσεται κατά των γερμανικών οφειλών και επανορθώσεων.

 Ταυτόχρονα, μίλησε για την ανασυγκρότηση της σχετικής Επιτροπής στη Βουλή, για την οποία όπως είπε ο κ. Συγγελάκης, χρειάζεται να φύγει από τις ατέρμονες διαπιστώσεις και να περάσει με πράξεις πλέον σε ουσιαστικά πολιτικά βήματα διεκδίκησης των οφειλών, από τη στιγμή μάλιστα που είναι και το μόνο πεδίο στο οποίο φαίνεται να υπάρχει διακομματική συμφωνία .

Σχόλια