default-image

Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι του Ρεθύμνου

Κρήτη
Στην τελική ευθεία το Καρναβάλι του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνονται στο Ρέθυμνο οι προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κρήτη και όχι μόνο.

Ήδη, το «μαντάτο» για το φετινό καρναβάλι έφτασε σε χωριά και κωμοπόλεις του Αρκαδίου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου και του Βρύσινα, ενώ, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου η ομάδα των προπομπών θα βρεθεί στα χωριά Σωματάς, Αγκουσελιανά, Άγιος Ιωάννης, Σελλιά, Πλακιάς και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στα χωριά Πρασσές, Πατσός, Άγιοι Απόστολοι και Μέρωνας.

Ωστόσο, το καρναβάλι του Ρεθύμνου δεν είναι το μόνο που διοργανώνεται στη δυτική Κρήτη.

Στα Χανιά έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τα καρναβάλια που θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιόχωρα, την Κίσαμο, τις Καλύβες και τη Σούδα.

Μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν, ήδη, ανακοινώσει το πρόγραμμα των προκαρναβαλικών εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει, κυρίως, μουσικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα, η οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού στις Καλύβες ανακοίνωσε ότι οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και θα είναι επτά, ενώ για το καρναβάλι στην Κίσαμο δημοσιεύτηκαν η αφίσα και το πρόγραμμα για τέσσερις εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News