Ειδήσεις

Τελευταίες θέσεις στο πρόγραμμα για νοσηλευτική 3ης ηλικίας

Λίγες θέσεις απομένουν ακόμα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των νέων που θα μετέχουν στο πρόγραμμα διττής κατάρτισης στον κλάδο της νοσηλευτικής για τρίτη ηλικία που οργανώνει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), στην προσπάθεια να στηρίξει νέους ανθρώπους για να κτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε Ελλάδα και Θουριγγία και η μηνιαία αμοιβή είναι 818 ευρώ.

Όσοι νέοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου για να εξασφαλίσουν μια θέση στο πρόγραμμα.  

Εάν πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις 19.02.2016 στην Θεσσαλονίκη, στις 20.02.2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης και στις 21.02.2016 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Job of my Life" που στοχεύει στην μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη και στην επαγγελματική κατάρτιση νέων ανθρώπων στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, αφορά απόφοιτους Λυκείου ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι προτίθενται να ακολουθήσουν το τριετές πρόγραμμα διττής επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία και στον τομέα της νοσηλευτικής σε οίκους ευγηρίας (γηροκομεία).

Πως λειτουργεί

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα τύχουν υποστήριξης από τη Γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MOBIPRO EU, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γλωσσική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς πρόβλημα την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου της «ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία «Skype». Έτσι, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι τους, χωρίς μετακινήσεις.

Τον Μάιο του 2016, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια πρακτική τεσσάρων εβδομάδων στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του νοσηλευτή γηροκομείου εν δράσει, στον φορέα ή το ίδρυμα που θα τους προσλάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει η διττή επαγγελματική κατάρτιση στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν μαθήματα θεωρίας σε επαγγελματική σχολή και θα εργάζονται στα ιδρύματα που τους προσέλαβαν για να αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία μέσω της άσκησης του επαγγέλματος.

Αμοιβή

Οι συμμετέχοντες θα αμείβονται καθ' όλη την περίοδο των σπουδών τους και της πρακτικής άσκησης με το ποσό των 818 € τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους. Τα έξοδα ταξιδιού για την πρακτική καθώς και ένα ταξίδι στην Ελλάδα  ανά έτος θα καλυφθούν επίσης από το πρόγραμμα.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος

Η αίτηση, με το βιογραφικό σημείωμά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thueringen@dhwv.de.

Σχόλια