default-image

Αίγιο: Θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα οι αγρότες της Αιγιάλειας

Ελλάδα
Αίγιο: Θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα οι αγρότες της Αιγιάλειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγρότες της Αιγιάλειας θα συνεχίσουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμό της Πατρών-Κορίνθου τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό.

Εντωμεταξύ όπως ανακοίνωσαν κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, μαζί με τα 63 μπλόκα της χώρας που συμμετείχαν από κοινού στην ευρεία σύσκεψη, απόφαση της οποίας ήταν η κάθοδος στην Αθήνα και η τριήμερη κατασκήνωση στο Σύνταγμα, το Παναιγιάλειο Μπλόκο της Πατρών-Κορίνθου, το οποίο την Τρίτη το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

«Το αγωνιστικό κλίμα και την αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν τον αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές και κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και κατασκήνωση στην πλατεία Συντάγματος, μετέφερε η τριμελής αντιπροσωπεία του Παναιγιάλειου Μπλόκου που συμμετείχε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Νίκαια στους συγκεντρωμένους συναδέλφους μας το βράδυ της Κυριακής.

Οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας. Τρία ακόμα μπλόκα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα και δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις της σύσκεψης.

Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας.

Τους αντιπροσώπους από τα μπλόκα καλωσόρισε από το βήμα της σύσκεψης ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι των μπλόκων ανάμεσα τους και ο αντιπρόσωπος του δικού μας Παναιγιάλεου Μπλόκου και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης και μέσα σε αγωνιστικό κλίμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη βάση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Απορρίπτεται η πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

Παραμένουν στα μπλόκα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων.

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους. Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων.

Στα πλαίσια αυτά η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου καλεί τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγρότες σε συνέλευση σήμερα Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά, να αποφασίσουν τρόπους για την κλιμάκωση του αγώνα και να δηλώσουν συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Καλούμε επίσης τους δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της περιοχής να παραβρεθούν στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουμε στο χώρο του Μπλόκου στα βενζινάδικα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί».

Δείτε το LINK

Πηγή: patrastimes.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News