default-image

"Δαγκωτό" Κρήτη απο τους Γερμανούς για τις διακοπές τους

Κρήτη
"Δαγκωτό" Κρήτη απο τους Γερμανούς για τις διακοπές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκρως ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον κρητικό τουρισμό όσον αφορά τις προκρατήσεις, μιας και, παρά τον απεργιακό πυρετό που καταγράφεται στη χώρα, οι Γερμανοί τουρίστες είναι οι πιο πιστοί λάτρεις του νησιού μας, με το Ηράκλειο και τα τουριστικά του θέρετρα να είναι πρώτα στις προτιμήσεις.

Το Traveltainment αναφέρει τα στοιχεία του Ιανουαρίου για δύο από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, την Κρήτη και τη Ρόδο. Όσον αφορά ειδικά το Ηράκλειο, οι κρατήσεις για τουριστικά πακέτα αυξήθηκαν οριακά, κατά 1%, τον περασμένο μήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ρόδο διαμορφώθηκε στο 2%.

Μπορεί η Ελλάδα να παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς, ωστόσο τα στοιχεία του Ιανουαρίου δείχνουν επιβράδυνση των κρατήσεων από τη δεύτερη σημαντικότερη ξένη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται σε περιοχές όπως η Χερσόνησος και οι Γούβες, ενώ από τα δυτικά υπάρχει ενδιαφέρον και για την περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Στην υπόλοιπη Κρήτη πολύ καλοί είναι οι δείκτες της γερμανικής αγοράς στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και σε θέρετρα όπως το Πάνορμο και το Μπαλί, ενώ ικανοποιητική είναι η εικόνα και για τα Χανιά. Στα τέλη Φεβρουαρίου μάλιστα, που θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα σχέδια πτήσεων στα αεροδρόμια "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου και "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων, θα υπάρξει μια πιο καλή εικόνα για τις κρατήσεις από την κραταιά δύναμη του κρητικού τουρισμού, τη Γερμανία.

Γερμανοί τουρίστες: Προκρατήσεις τον Ιανουάριο

Ηράκλειο: +1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015

Ρόδος: +2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015

Περιοχές με ζήτηση

Ηράκλειο: Χερσόνησος, Γούβες, Αγία Πελαγία

Ρέθυμνο: πόλη Ρεθύμνου, Μπαλί, Πάνορμο, Πλακιάς

Λασίθι: Άγιος Νικόλαος

Χανιά: πόλη Χανίων, Καλύβες

Πρώτες αφίξεις για το 2016

Μέσα Μαρτίου η πρώτη πτήση για Germanwings)

20 Μαρτίου πρώτη πτήση για Eazy Jet

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, οι κρατήσεις για ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως η Αίγυπτος σημείωσαν μεγάλη αύξηση τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το... comeback της αιγυπτιακής αγοράς, ενώ περαιτέρω πτώση κατά 12% κατά τον ίδιο μήνα σημείωσε η Τουρκία.

Το δυναμικό πρόγραμμα της TUI

Το θετικό στοιχείο, πάντως, για τη χώρα μας είναι ότι, παρά τα μπρος-πίσω των τελευταίων εβδομάδων, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για φέτος στο "χάρτη" (και) των Γερμανών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου, οι κρατήσεις για Ελλάδα φέτος εμφανίζονται αυξημένες. Ειδικές προσφορές για τα προγράμματά της στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι ξεκίνησε στη γερμανική αγορά η TUI, καθώς ο τουρ οπερέιτορ αύξησε το ελληνικό πρόγραμμα κατά 30% το 2016, λόγω των γνωστών προβλημάτων σε άλλους προορισμούς, όμως η εικόνα των κρατήσεων μέχρι τώρα είναι απογοητευτική.

Στα μέσα Μαρτίου οι πρώτες αφίξεις

Και φέτος όπως όλα δείχνουν ποδαρικό στην Κρήτη θα κάνουν οι Γερμανοί τουρίστες, με τα πρώτα τσάρτερ να προσεγγίζουν στα μέσα Μαρτίου το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου. Μάλιστα και φέτος στο Ηράκλειο θα δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 10 γερμανικές αεροπορικές εταιρείες, με το ποδαρικό να κάνει η Germanwings που μαζί με την Air Berlin θα έχουν το πιο πυκνό δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων του Ηρακλείου με γερμανικές πόλεις, ενώ θα ακολουθήσει η Eazy Jet που επίσης γύρω στις 20 Μαρτίου θα ξεκινήσει τις πτήσεις της προς Λονδίνο. Θετικό είναι το γεγονός ότι φέτος όλο και περισσότερες είναι οι αεροπορικές εταιρείες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον προς τα κρητικά αεροδρόμια, ενώ δυνατό χαρτί θα μπορούσε να είναι και το αεροδρόμιο της Σητείας με τον υπερσύγχρονο αεροσταθμό.

Ρεπορτάζ:Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News