default-image

Στο Ηράκλειο οι κορυφαίοι φωτογράφοι του κόσμου

Κρήτη
Στο Ηράκλειο οι κορυφαίοι φωτογράφοι του κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα φώτα της παγκόσμιας φωτογραφίας θα τραβήξει και πάλι η πόλη του Ηρακλείου όπου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενεί τον παγκόσμιο διαγωνισμό καλλιτεχνικής φωτογραφίας "GREEK  photographic circuit "στον οποίο και συμμετέχουν φωτογράφοι από την χώρα μας,αναμεσά τους και Κρητικοί.

Αυτήν την φορά ο διαγωνισμός, που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής καλλιτεχνικής Φωτογραφίας , έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών με 1486 επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες φωτογράφους από 76 χώρες της υφηλίου οι οποίοι και έστειλαν 16700 φωτογραφίες για να κριθούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διαγωνισμού Μανόλη Μετζάκη , οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και μάλιστα και τις προηγούμενες χρονιές που ο διαγωνισμός είχε φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο , φωτογράφοι από την Κρήτη είχαν ξεχωρίσει κατακτώντας αξιόλογες διακρίσεις. φέτος από τους συνολικά 80 Έλληνες φωτογράφους που διαγωνίζονται ,οι 45 συμμετοχές φέρουν Κρητική σφραγίδα.

Το ραντεβού πλέον δίνεται την ερχόμενη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Αστόρια .Εκεί όπου μέχρι και την Κυριακή θα κριθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, έγχρωμη, ασπρόμαυρη, φύση και ταξιδιωτική οδηγία ,κορυφαίοι στο είδος τους φωτογράφοι ,έργα των οποίων ,από τα πιο μακρινά μέρη του πλανήτη, θα βρεθούν μπροστά στην κρίση της επιτροπής.

Μια επιτροπή την οποία και  απαρτίζουν 12 μέλη  από την Κίνα, την Νότια Αφρική, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ελλάδα οι οποίοι και βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πόλη μας για να κρίνουν τις φωτογραφίες και να βραβεύσουν τις καλύτερες.

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 οι κριτές θα κρίνου από το πρωί μέχρι το βράδυ ενώ οι απονομές αναμένεται να γίνουν σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα και πάλι στο Ηράκλειο.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News