default-image

Με επιτυχία η διάλεξη το bullying και οι διαστάσεις του

Κρήτη
Με επιτυχία η διάλεξη το bullying και οι διαστάσεις του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του καθηγητή κ. Παυλίδη για το bullying την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα.

Παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, πλήθος γονέων, παιδιών και κυρίως εκπαιδευτικών, ο διαπρεπής εφευρέτης καθηγητής κ. Παυλίδης με αμεσότητα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τι είναι bullying, και πώς συνδέεται με τη Δυσλεξία και τη Διάσπαση Προσοχής, τα Αίτιά του, οι Ψυχοκοινωνικές και Εκπαιδευτικές συνέπειές του τόσο στα θύματα όσο και στους θύτες, οι τρόποι αντιμετώπισής του στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινωνία.

Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον Πανελληνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής (ΔΕΠΥ) αποτέλεσε μια προσπάθεια για πληρέστερη ενημέρωση των γονέων, παιδιών, αλλά και των σχολικών ενοτήτων γύρω από το θέμα του "bullying αλλά και τις διαστάσεις του" και είχε ως στόχο να δώσει στους γονείς ιδέες και εργαλεία για την πρόληψη του φαινόμενου στα παιδιά τους, αλλά και για την πρώτη διάγνωση και αντιμετώπιση σε περιπτώσεις που τα παιδιά τους υποστούν ή ασκήσουν εκφοβισμό.

Μετά το πέρας της διάλεξης οι παρευρισκόμενοι έθεσαν σχετικά ερωτήματα και έγινε διαλογική συζήτηση για το υπαρκτό πρόβλημα του Σχολικού εκφοβισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News