default-image

Το δέντρο που σκορπά τον τρόμο (photos)

Κρήτη
Το δέντρο που σκορπά τον τρόμο (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οδηγοί και διερχόμενοι πολίτες για ένα μεγάλο δέντρο σε περιοχή της Θερίσου, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα με τις ρίζες του να είναι εμφανείς μετά την υποχώρηση του πρανούς τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι το δέντρο το οποίο έχει σκορπίσει το φόβο σε διερχόμενους πολίτες και οδηγούς στην οδό Δεξιθέας στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν Κέδρο, ο οποίος βρίσκεται στα πρανή του δρόμου, μετά από εργασίες διάνοιξης της οδού, πριν αρκετά χρόνια, κατάσταση όμως που επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο και εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Και μόνο η θέα από τις ρίζες του μεγάλου δέντρου, προκαλούν ανησυχία στους πολίτες που ζητούν προληπτικά μέτρα από τους αρμόδιους με στόχο να αποτραπούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις, όπως τραυματισμοί καθώς και πρόκληση υλικών ζημιών στα οχήματα, μετά το ενδεχόμενο πτώσης του δέντρου.

Για να μην συμβεί το κακό, πολίτες κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκης να δίνει άμεσα εντολή στην υπηρεσία του προκειμένου να βρεθεί στο σημείο και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση.

Κάτοικοι της περιοχής τόνισαν την ανάγκη διάσωσης και όχι εκρίζωσης του δέντρου καθώς και τη λήψη μέτρων για την απομάκρυνση των όποιων κινδύνων ελλοχεύουν στο επίμαχο σημείο.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, είναι καθυσηχαστικός και εκτιμά σε δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει άμεσα κίνδυνος, όμως δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο στην περίπτωση που υποχωρήσει περαιτέρω το έδαφος.

«Θα πρέπει να διερευνηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας ενός προστατευτικού τοιχίου και να συμπληρωθεί με χώμα το σημείο ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος για διερχόμενους πολίτες.

Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει άμεσα κίνδυνος όμως δεν αποκλείω κανένα ενδεχόμενο στη περίπτωση που υποχωρήσει περαιτέρω το έδαφος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυροί άνεμοι και βροχές.  

Η υπηρεσία μας έσπευσε άμεσα και θα εξετάσουμε το ζήτημα σε συνεργασία με τις Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

img width="620" alt="" src="http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1297450.JPG">

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News