Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Κρήτη (video)

Μια γυναίκα στην Κρήτη εξέπνευσε από επιπλοκές της γρίπης προκαλώντας συναγερμό στα νοσηλευτικά ιδρύματα και την επαγρύπνηση των φορέων υγείας του νησιού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr τις προηγούμενες ημέρες κατέληξε ασθενής στα Χανιά από επιπλοκές της γρίπης.  

 

Όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο neakriti.gr ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Αρχοντάκης πρόκειται για μια παχύσαρκη γυναίκα η οποία έπασχε και από διαβήτη και η οποία εισήχθη πριν από 10 περίπου ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων με συμπτώματα γρίπης. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε τελικά από επιπλοκές της γρίπης, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για τον ιό H1N1, γεγονός που παραμένει άγνωστο. Το σοβαρό περιστατικό αναδεικνύει και πάλι την ανάγκη να βρίσκονται σε επιφυλακή άτομα που εντάσσονται σε ευπαθείς ομάδες κινδύνου καθώς προφανώς η άτυχη γυναίκα είχε βεβαρημένο ιστορικό.

«Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε τελικά από επιπλοκές της γρίπης», τόνισε ο κ. Αρχονάκης σε δηλώσεις του στο neakriti.gr:

Ένας ακόμα ασθενής από γρίπη εξέπνευσε τις προηγούμαι ημέρες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

13 άτομα στις εντατικές

Η έξαρση της γρίπης εξελίσσεται σε εφιάλτη καθώς όχι μόνο μεταφέρονται όλο και περισσότερα κρούσματα στα νοσοκομεία του νησιού, αλλά και έχουν «φουλάρει» οι μονάδες εντατικής θεραπείας και ασφυκτιούν οι χώροι νοσηλείας. Ήδη κάποιοι από τους ασθενείς σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ η έξαρση της γρίπης αναμένεται να κορυφωθεί το Μάρτιο.

Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία του neakriti.gr μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρα νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης

ΠΑΓΝΗ

3

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

3

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

2

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

2

ΧΑΝΙΩΝ

3

Μάχη ζωής για 75χρονη

Στην εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται μεν 2 άτομα ,από τα οποία όμως το ένα έχει επιβεβαιωμένα τον ιό H1Ν1. Πρόκειται για μια 75χρονη η οποία σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και παρουσίασε ανεπάρκεια. Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σύμφωνα με το Σπύρο Μικρούλη που εκτελεί χρέη διοικητή οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται εκτος κινδύνου,ενώ εκτος κινδύνου είναι και οι ασθενείς στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Φούλαραν οι εντατικές

Ένα ακόμη θέμα που δυσκολεύεται τις προσωρινές διοικήσεις και το προσωπικό των νοσοκομείων αποτελεί το γεγονός ότι οι εντατικές έχουν και πάλι «φουλάρει» και έτσι οι ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον επικίνδυνο ιό αλλά και την ταλαιπωρία αναζήτησης ενός κρεβατιού σε εντατική, ενώ συχνά μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο έως ότου βρεθεί κρεβάτι. Σύμφωνα με το κ. Χαλκιαδάκη που εκτελεί χρέη διοικητή, γεμάτες είναι οι εντατικές σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο ωστόσο πρόκειται για ένα πρόβλημα που καταγράφεται συχνά .

Ανοίγει η Παθολογική λόγω…γρίπης

Mάλιστα ενδεικτικό των αυξημένων περιστατικών είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Ιεράπετρας - όπου η Παθολογική παρέμενε κλειστή για αρκετές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού - με την εθελοντική βοήθεια των πνευμονολόγων αποφασίστηκε να ανοίξει η κλινική τις 15 πρώτες ημέρες του μήνα για να νοσηλεύονται τα περιστατικά γρίπης. Τα πιο σοβαρά περιστατικά ωστόσο παραπέμπονται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και το Ηράκλειο, καθώς το νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της γρίπης

Σε συναγερμό τα νοσοκομεία

Οι υγειονομικοί φορείς της Κρήτης κινητοποιούνται και προχώρησαν σήμερα σε σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να βάλουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής και πως μπορούν τα νοσοκομεία του νησιού να θωρακιστούν καλύτερα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υποδιοικητές των νοσοκομείων και από τους τέσσερις νομούς. Όπως διευκρινίζει πάντως ο Στέλιος Δημητρακόπουλος υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης όλοι ασθενείς που απευθύνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης με συμπτώματα γρίπης εξετάζονται και γίνεται λήψη ιστορικού ώστε αντιμετωπιστεί ο ιός και να γίνει ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό.

Ρεπορτάζ:

Φιλία Σαριδάκη-Βάλια Μπούη-Νίκος Πετάσης

Σχόλια