default-image

Πεζοπορική εξόρμηση στην περιοχή του "Ορεινού", με λεωφορείο

Κρήτη
Πεζοπορική εξόρμηση στην περιοχή του "Ορεινού", με λεωφορείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορική εκδρομή στην περιοχή του ΟΡΕΙΝΟΥ, στις νότιο-ανατολικές παρυφές της κορυφής Αφέντης Σταυρός του ορεινού όγκου της Θρυπτής.

Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο και είναι διάρκειας 4,5 ωρών (χωρίς τις απαιτούμενες στάσεις). Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το ΟΡΕΙΝΟ (ή ΟΡΝΟ), το μικρό γραφικό χωριό που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 620μ και έχει θαυμάσια θέα στις δασωμένες πλαγιές της Θρυπτής. Από παλιά μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους και θα περάσουμε ανάμεσα από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και θα διασχίζουμε τμήματα του δάσους της Θρυπτής, σε υψόμετρο 900 μ. από την νότια πλευρά του βουνού και με εντυπωσιακή θέα στο Λυβικό πέλαγος.

Στην συνέχεια περνάμε από τα "Λιβαδάκια", περιοχή πάνω από το χωριό ΣΧΟΙΝΟΚΑΨΑΛΑ (το τελευταίο χωριό της επαρχίας Σητείας στα σύνορά της με την επαρχία Ιεράπετρας). Καταλήγουμε στις ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ "ΨΥΧΡΟΥ" στον 'Άγιο Ιωάννη, σε υψόμετρο 486 μ. Οι πηγές από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα υδροδοτούν με πόσιμο νερό την Ιεράπετρα, χαρίζοντας ζωή στο βουνό, σμιλεύοντας τα βράχια, δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, σπάνιας ομορφιάς που δύσκολα συναντά κανείς στην Κρήτη.

Στο "Ψυχρό", μέσα σε εντυπωσιακό σκηνικό (με νερά και πλατάνια), θα ξεκουραστούμε και θα κάνουμε πικ-νικ με φαγώσιμα που θα κρατάμε μαζί μας. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε για 20' λεπτά μέχρι το χωριό Σχοινοκάψάλα, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή.

      Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο λεωφορείο το αργότερο μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

      ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ: τηλέφωνα 6946160654 (Ελένη 10:00-12:00) & 6948040401 (Ανδρέας 18:00-20:00).

      ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

      ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: περίπου 10 χιλιόμετρα

      ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ: 12 €

      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 24), την Κυριακή το πρωί στις 08:00.

      Περισσότερες πληροφορίες, χάρτης διαδρομής, φωτογραφίες, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου pezopories.blogspot.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News