default-image

Επανάσταση του Ίντερνετ προ των πυλών στην Κούβα

Επιστήμη
Επανάσταση του Ίντερνετ προ των πυλών στην Κούβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε το λανσάρισμα οικιακών ευρυζωνικών (broadband) υπηρεσιών Ίντερνετ σε δύο περιοχές της Αβάνας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιτρέπεται σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια η υποβολή αιτήσεων για υπηρεσίες broadband.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν οι οικιακές ευρυζωνικές συνδέσεις είναι νόμιμες μόνο για διπλωμάτες και εργαζόμενους ξένων εταιρειών.

Η χώρα του καθεστώτος Κάστρο είναι μια από τις λιγότερο διασυνδεδεμένες χώρες του κόσμου, καθώς μόνο το 5%-25% των Κουβανών έχουν οποιοδήποτε είδος υπηρεσίας Ίντερνετ.

Η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Etecsa, ανακοίνωσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα επιτρέψει σε κατοίκους της ιστορικής περιοχής της παλιάς Αβάνας να έχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω συνδέσεων οπτικής ίνας της κινεζικής Huawei.

Ωστόσο, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τιμές ή χρονοδιάγραμμα.

Κάποιοι Κουβανοί πολίτες έχουν συνδέσεις dial-up ή περιορισμένων δυνατοτήτων συνδέσεις μέσω κινητών, που επιτρέπουν πρόσβαση μόνο σε κρατική υπηρεσία email, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δημόσιων wi-fi spots στην Κούβα, τα οποία άνοιξαν πέρυσι, ωστόσο πολλοί διαμαρτύρονται και το μεγάλο κόστος χρήσης τους.

Υπάρχουν 58 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ στην Κούβα, 17 εκ των οποίων στην Αβάνα.

Περίπου 150.000 Κουβανοί τα χρησιμοποιούσαν ημερησίως το 2015, σύμφωνα με την Etecsa.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει άλλα 30 στην Αβάνα το 2016.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News