default-image

Στο "δρόμο" νήπια εξαιτίας λουκέτου σε παιδικό σταθμό

Κρήτη
Στο "δρόμο" νήπια εξαιτίας λουκέτου σε παιδικό σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση επικρατεί από γονείς στο Μοχό καθώς έληξε πριν λίγες μέρες η σύμβαση της μιας και μοναδικής δασκάλας στον δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής, με τους ίδιους να εκφράζουν στο neakriti.gr τους φόβους τους για το ενδεχόμενο κλεισίματος της κοινωνικής αυτής δομής.

Με αφορμή την ανησυχία που υπάρχει, ο σύμβουλος της κοινότητας Μοχού κ. Νίκος Λαγουδάκης μαζί με γονείς από Μοχό και Γωνιές θα επιδιώξει σήμερα συνάντηση με αρμόδιους για το ζήτημα στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοοίκηση Κρήτης, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δημοτικός σταθμός Μοχού ο οποίος λειτουργεί από το 1981, φιλοξενεί φέτος 10 παιδιά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι γονείς καταβάλλουν 70ευρώ το μήνα για τροφεία ενώ υπάρχουν επίσης ορισμένα προβλήματα από γονείς οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό Μοχού.

Ο Δήμος Χερσονήσου κινεί τις διαδικασίες πρόσληψης δασκάλας στον παιδικό σταθμό Μοχού, αναφέρει στο neakriti ο δημαρχος Γιάννης Μαστοράκης ο οποίος παράλληλα διαβεβαιώνει ότι θα βρεθεί λύση και ότι ο παιδικός σταθμός ο οποίος φιλοξενεί έως 5 παιδιά, δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της μεταφοράς παιδιών με λεωφορείο, ο κ. Μαστοράκης επισήμανε ότι αυτό δεν προβλέπεται από το νομό ενώ ισχύει μόνο για παιδιά δημοτικού.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News