default-image

Από το Ιράν.. στο Ηράκλειο ο "Τοίχος της Καλοσύνης"

Κρήτη
Από το Ιράν.. στο Ηράκλειο ο "Τοίχος της Καλοσύνης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι και αν οι τοίχοι χωρίζουν τους ανθρώπους ;Στην προκειμένη περίπτωση οι συγκεκριμένοι τοίχοι,οι "Τοίχοι της Καλοσύνης" που δημιουργήθηκαν στο Ιράν, με τις κρεμάστρες και τα άγκιστρα ,ενώνουν ανθρώπους προκαλώντας παράλληλα ένα τεράστιο κύμα αλλυλεγγύης που έχει εξαπλωθεί  σε όλο τον πλανήτη και το οποίο έφθασε όπως ήταν αναμενόμενο στην χώρα μας , την Κρήτη και βέβαια το Ηράκλειο.

Ο στόχος του  είναι  να βοηθήσει ανθρώπους που  η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει όχι μόνο να χαμογελάσουν αλλά και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.  Και κυρίως  είναι να "φύγουν" οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους  κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες) . Βασική επιδίωξη είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθουν οι περιοικοι-γείτονες  ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

Με ποιο τρόπο παροτρύνοντας όλους εμάς να βάλουμε μερικές κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο και γράφοντας δίπλα τα εξής : «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Στο Ιράν γίνονταν συλλογή Σιγά σιγά άρχισαν να από παντελόνια, παλτά και άλλα ζεστά ρούχα, ο στόχος εδώ όμως είναι να υπάρξει και συλλογή φαγητών.

Ποιος είναι όμως αυτός ο «κάποιος» που έκανε τους πρώτους «Τοίχους της Καλοσύνης»; Κάποιος, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, το οποίο με τη σειρά επικαλείται τοπική εφημερίδα του Ιράν, επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.

Σημασία έχει ότι, η ιδέα εξαπλώθηκε ταχύτατα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να βρίσκει «εφαρμογή» και σε άλλες πόλεις, με την παραίνεση να μην υπάρξει  ουδείς  άστεγος εκτεθεμένος στο κρύο και την παγωνιά.

Μεγάλη απήχηση απο τους Ηρακλειώτες

Η  συγκεκριμένη ιδέα που έφτασε στο Ηράκλειο  μέσα από το facebook έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση  σε μία προσπάθεια να στηριχτούν οικονομικά αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ιδιαίτερα τώρα που η κρίση έχει γονατίσει τις Ελληνικές και βέβαια και τις  Κρητικές οικογένειες .

Η θέληση του κόσμου να συμμετάσχει σε αυτην τη νέα κοινωνική εκστρατεία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο  με αρκετούς χρήστες της να ζητάνε πληροφορίες  για τις  υπαίθριες αυτές  ντουλάπες,  και με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν. Ενώ την ιδέα για την αυθόρμητη αυτή εκδήλωση αλλυλεγγύης  έχουν αγκαλιάσει και σχολεία της πόλης του Ηρακλείου ανάμεσα τους το 15ο δημοτικό σχολείο Ηράκλειου

Στοχος της ομάδας  του Ηρακλείου  να τοποθετήσει  κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης  μας , αρχικά στις γειτονιές  των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για "καθαρό φαγητό" σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε...άλλες πόλεις

Τι ακριβώς έχει αναρτηθεί  πρόσφατα στο facebook

Ο τοίχος της καλοσύνης - Ηράκλειο Κρήτης

Ξεκίνησε και στο Ηράκλειο Κρήτης η προσπάθεια να (υπο)στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη..

Πλέον οργανωνόμαστε, προμηθευόμαστε τα πρώτα μας υλικά (ξύλα χρώματα & γαντζάκια) και φτιάχνουμε τις κρεμάστρες μας !!!

Σε μερικές ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να ''μεταμορφώσουμε''

τους πρώτους τοίχους από απλούς, σε ... ''Τοίχους Καλοσύνης'' !!!

Πώς; απλά τοποθετώντας στον τοίχο μια ''Κρεμάστρα Καλοσύνης''

Σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

Καλή μας αρχή λοιπόν !!!

Η φιλοσοφια του "ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ"

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες που γράφουν απ έξω "καθαρό φαγητό". Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποι μας που τους περισσεύει λίγο φαγητό και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη.

Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να "φύγουν" οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους  κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες) . Βασική επιδίωξη μας είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθουν οι περιοικοι-γείτονες  ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

Έτσι η ομάδα του Ηρακλείου ξεκίνησε  να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης  μας , αρχικά στις γειτονίες των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για "καθαρό φαγητό" σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε...άλλες πόλεις

Η ομάδα του "ΤΟΊΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα. Θα επικοινωνησουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα  περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονια σας  ακόμη μια κρεμάστρα για "καθαρό φαγητό".

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλιτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδωσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμία κρεμάστρα και κανένας "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" να μην μείνει  χωρίς "καθαρό φαγητό".

Ο "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News