default-image

Ανακοίνωση των φίλων του Εργοτέλη "Alternatives"

Ποδόσφαιρο
Ανακοίνωση των φίλων του Εργοτέλη "Alternatives"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οργανωμένοι φίλοι του Εργοτέλη πήραν θέση για τα όσα έγιναν και όσα θέλουν να γίνουν στον σύλλογο με μια ανακοίνωση των "Alternatives" που μιλάει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου...

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

"Το 2012  η δύναμη  του Απόστολου  Παπουτσάκη «εγκατέλειψε»  τον Εργοτέλη.  Μια δύναμη την οποία εμείς φυσικά αναγνωρίσαμε και τιμήσαμε αλλά είχαμε κρίνει και επικρίνει πολλές φορές κατά την προσφιλή μας συνήθεια ή κατ εμάς  υποχρέωση. Από τότε ένα και μοναδικό στοιχείο οδηγεί το ιστορικό μας σωματείο:  Η Δύναμη της Αδράνειας. Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια βλέποντας να γκρεμίζονται ένα- ένα,  όλα τα αυτονόητα για εμάς τους Εργοτελίτες. Η αίσθηση της διαφορετικότητας, το ηθικό πλεονέκτημα, η γενική αναγνώριση μιας άλλης στάσης απέναντι στο ποδόσφαιρο, η ανεξαρτησία, η περηφάνια για το παρόν και η προοπτική για το μέλλον. Ταυτιστήκαμε με άρματα και εμετικούς «ψιθύρους» . Απωλέσαμε την αγάπη και την εκτίμηση μεγάλου μέρους της ποδοσφαιρικής και όχι μόνο κοινότητας. Ποιός, εκτός από τη δύναμη της Αδράνειας ευθύνεται για αυτό; Ποιοι είχαν τη δύναμη να αντιπαρατεθούν σε αυτή; Ούτε οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε διοικήσεις και πάλεψαν σε συγκεκριμένα δεδομένα, ούτε οι οπαδοί και οι φίλαθλοι που παρέμειναν δίπλα σε πρόσκαιρες χαρές, ούτε αυτοί που αποχώρησαν και γύρισαν τη πλάτη, ούτε εμείς και κάποιοι άλλοι που σιώπησαν απογοητευμένοι. Δικαιολογίες υπάρχουν, δύσκολες συνθήκες βεβαίως, αιτίες και αφορμές επίσης.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και ήταν αναμενόμενο.

Αυτό που δεν ήταν για εμάς αναμενόμενο  είναι ότι η ίδια δύναμη συνεχίζει να διαλύει κάθε δυνατότητα  ανασυγκρότησης, αναγέννησης, επαναπροσδιορισμού στόχων και πλάνου που θα αξιοποιήσει την εμπειρία της τελευταίας 15ετίας και θα βάλει τις βάσεις για έναν Νέο, Ισχυρό και Αυτοδύναμο Εργοτέλη.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι την αποψίλωση του ανθρώπινου δυναμικού του Εργοτέλη, την απουσία οποιασδήποτε πληροφόρησης για τις προθέσεις των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη να καθορίσουν τις διαδικασίες για το μέλλον του σωματείου, την πλήρη αποστασιοποίηση  του φίλαθλου κόσμου που αρκείται σε «διαρροές»  του τύπου για συναντήσεις, προθέσεις, τάσεις, υπόγειες συγκρούσεις, προσωπικές διαφορές κτλ.

Η αίσθηση ότι ακόμα και στον τοπικό τύπο, ο Εργοτέλης , όταν αναφέρεται αυτό συμβαίνει μόνο μαζί με τη λέξη «αποχώρηση»  προκαλεί πρωτόγνωρα για εμάς συναισθήματα μιζέριας και μαρασμού.

Αισθανόμαστε ότι πολλές φορές έχουμε εκφράσει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του εργοτελίτικου κόσμου αλλά και του ποδοσφαιρόκοσμου της πόλης. Σήμερα όμως είμαστε σίγουροι ότι τους εκφράζουμε όλους, γιατί το ποδόσφαιρο της πόλης  δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, είναι ήδη στον πάτο.

Ο Εργοτέλης  χρειάζεται  γρήγορα ανοικτές, συλλογικές και συμμετοχικές  διαδικασίες χωρίς αποκλεισμούς. Το μέλλον του πρέπει να στηριχθεί στη δύναμη της συμμετοχής των ανθρώπων που τον αγαπούν. Με συγκεκριμένες προτάσεις  που θα σέβονται την Ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει το σωματείο. Με πλάνο συγκρότησης προτεραιοτήτων για τη προστασία του συλλόγου και τη προοπτική άμεσης διεκδίκησης του δικαιώματος  μας  να αγωνιστούμε στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία με πρωταγωνιστικές βλέψεις στηριγμένες στη ποιότητα των  δικών μας παιδιών.  Με άμεσες πρωτοβουλίες επανασυσπείρωσης του κόσμου μας που θα κάνει κάθε Κυριακή το Μαρτινέγκο να μοιάζει με έναν προσωρινό αλλά όμορφο και ασφυκτικά γεμάτο ποδοσφαιρικό  σταθμό για το μέλλον.

Είμαστε σίγουροι ότι και οι θεματοφύλακες της «ψυχής» του Συλλόγου μας έχουν τα ίδια όνειρα. Ας τα πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί  με τη δική μας δύναμη.

Περιμένουμε  άμεσες πρωτοβουλίες καλόπιστα και συναινετικά και καλούμε σε εγρήγορση και κριτική σκέψη, μακριά από προσωπικές στρατηγικές, όλους όσους πιστεύουν ότι είναι η στιγμή που θα καθορίσει τα επόμενα κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας μας.

ALTERNATIVES-FANS OF ERGOTELIS"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News