Ειδήσεις

Αποφασίζουν οι αγρότες - Πρόταση να μεταβούν στην Αθήνα

Αποφασίζουν οι αγρότες της χώρας για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Την Κυριακή η Πρωτοβουλία Αγροτών,που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έχει συγκαλέσει συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια, για να συζητηθούν τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τα οποία και θα τεθούν επί τάπητος εκ νέου, την Κυριακή στην Νίκαια.

Το μπλόκο της Νίκαιας διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα καθώς διαφωνεί με την πρόταση για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Τεμπών.

 Πάντως, παρά τις διαφορές, και η Πρωτοβουλία Αγροτών (εκπρόσωποι των μπλόκων της Β. Ελλάδας), που αριθμεί συνολικά 62 συλλόγους σε όλη τη χώρα αποφάσισε να μετάσχει στη σύσκεψη της Νίκαιας.

Μια πρόταση πάντως που ακούστηκε ήταν να μεταβούν στην Αθήνα.

Κλειστή από χθες η Αθηνών-Λαμίας

Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.

Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ. και το τέταρτο στο 210 χλμ. στο ύψος της Ανθήλης (κελιστοί και οι παράδρομοι).

Κλειστά τα Τέμπη

Κλειστό ώς τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα παραμείνει το οδικό δίκτυο στα Τέμπη. Οι αγρότες θα ανοίξουν το δρόμο για λίγες ώρες την Κυριακή και στη συνέχεια αναμένεται να προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του οδικού δικτύου.

Μπλόκα υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σχόλια