default-image

Καταδικάζουν τα κόμματα τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Καταδικάζουν τα κόμματα τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδικάζει την επίθεση με βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους, το βράδυ της Παρασκευής (5/2) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, με θύμα τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Αρβανιτίδη, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση Τόσκα.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, «η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες». Το κόμμα, καυτηριάζει το γεγονός ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «O υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.

Η Ν.Δ.

Η ΝΔ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία παρ' ολίγον να έχει ως θύμα το βουλευτή του Κόμματος κ. Αρβανιτίδη.

«Τέτοιες ενέργειες των γνωστών - αγνώστων που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοκρατία  οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση και να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να επιτελέσει το καθήκον της. Να προστατέψει κόμματα και πολίτες από τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Ποτάμι

Οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες.

Εξαντλούνται σε ανακοινώσεις και πέρα τούτου τίποτα. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων είναι υποχρέωση της Πολιτείας και οφείλει να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα γι' αυτό.

Ν. Τόσκας: Απάντηση στις καταγγελίες της Φ. Γεννηματά

Απάντηση στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, για την εξωτερική φρούρηση του κτηρίου έχουν διατεθεί πέντε ένστολοι αστυνομικοί, ενώ ακόμη 17 βρίσκονται στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι αρμόδιο για την κατανομή τους.

Παράλληλα, πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό» επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θα ήταν προτιμότερο, προσθέτει, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.

Καταλήγοντας, διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, «ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News