default-image

«Παλικάρι» ο Πανθρακικός στη Λιβαδειά

Ποδόσφαιρο
«Παλικάρι» ο Πανθρακικός στη Λιβαδειά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική ισοπαλία με 1-1 απέσπασε ο Πανθρακικός κόντρα στο Λεβαδειακό σ’ ένα ματς που σημαδεύτηκε από το αμφισβητούμενο πέναλτι των γηπεδούχων, αλλά και την αντίδραση των Θρακιωτών που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 53’.

Ο Πανθρακικός αποδείχτηκε "παλικάρι" στη Λιβαδεια και παρά το ότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και να δείξει ότι δεν προτίθεται να τα παρατήσει και θα παλέψει μέχρι τέλους για την σωτηρία του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 54' με πέναλτι του Μάντζιου, το οποίο κέρδισε ο Μπεν από τον Τσιάρα. Βέβαια, το ριπλέι δε δικαιώνει τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ο οποίος άφησε και τον Πανθρακικό με δέκα παίκτες.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι παίκτες των φιλοξενούμενων ανέβαζαν την απόδοσή τους, πίστευαν ότι μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και τα κατάφεραν στο 87' με σουτ του Ηλιάδη, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Τσιντώτας. Χλιαρά γιουχαΐσματα ακούστηκαν στο φινάλε από τους φιλάθλους του Λεβαδειακού, που δεν περίμεναν τέτοια δραματική εξέλιξη στο ματς.

Με διάθεση να επιβάλει τους κανόνες του από το ξεκίνημα μπήκε στο παιχνίδι ο Λεβαδειακός. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία από την αρχή και είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Κάτι η αστοχία τους όμως, κάτι οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Αθανασιάδη, κράτησαν το ισόπαλο σκορ στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Πανθρακικού στον αντίποδα κοίταξαν κατά κύριο λόγο τα μετόπισθεν και αν έβρισκαν χώρους σε κάποια αντεπίθεση, θα προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία του (θεατή) Τσιντώτα.

Στο 2' ο Μπεν και στο 10' ο Ατζαγκούν είδαν τα σουτ τους να μην βρίσκουν στόχο, για να φτάσουμε στο 31' και στην εντυπωσιακή απόκρουση του Αθανασιάδη στην κεφαλιά του Μπεν. Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μερεμπασβίλι να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Έλληνα τερματοφύλακα. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ήταν αυτή του 43' με τον Μερεμπασβίλι, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Χρήστου και κατέληξε κόρνερ.

Η πρώτη σοβαρή επίσκεψη του Πανθρακικού στα καρέ των Βοιωτών ήρθαν στο 51', με το σουτ του Χασομέρη να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσιντώτα, για να έρθει ένα λεπτό μετά το αμφισβητούμενο πέναλτι του Χρήστου στον Μπεν, αντικρίζοντας και την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Σιδηρόπουλου. Από τα 11 βήματα ο Μάντζιος ευστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Πλέον, τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους.

Από 'κει και πέρα, ο Λεβαδειακός έκανε περισσότερο συντήρηση του υπέρ του σκορ και του αριθμητικού του πλεονεκτήματος. Εντέλει, το πλήρωσε και με το παραπάνω. Στο 63' το σουτ του Χασομέρη ήταν άστοχο, ενώ στο 82' δεν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό γύρισμα του Γιάχιτς και είδε τον Τσιντώτα να πέφτει στα πόδια του και να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 87', όταν ο Ηλιάδης είδε το σουτ του μέσα από την περιοχή να καταλήγει στα δίχτυα και να χαρίζει έναν υπερπολύτιμο πόντο στην ομάδα του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης (69' Γιάχιτς), Τριποτσέρης, Μεντί, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Ατζαγκούν (62' Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66' Μουλόπουλος), Μπεν, Μερεμπασβίλι, Μάντζιος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης (90' Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χρήστου, Μουδούρογλου (58' Χαβίτο), Χασομέρης, Ίγκορ (94' Νικόλτσης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News