default-image

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν

Ελλάδα
Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ιράν μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας,έχει την Κυριακή και τη Δευτέρα σημαντικές συνομιλίες για διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «μετά από την επιβεβαίωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, και στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση αναθερμαίνει τις διμερείς σχέσεις με το Ιράν, έναν περιφερειακό παίκτη με σημαντική επιρροή, που επανέρχεται στο διεθνές προσκήνιο εξομαλύνοντας τις σχέσεις του με τη Δύση».

Το ενδιαφέρον των διμερών επαφών θα επικεντρωθεί στην ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον κατασκευαστικό τομέα, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τον τουρισμό με στόχο την προσέλκυση ιρανών τουριστών στην Ελλάδα, τον πολιτισμό ο οποίος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και των δύο χωρών, το χρηματοπιστωτικό και τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και τη φαρμακοβιομηχανία.

Είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που επισκέπτεται τη χώρα μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News