default-image

Έκλεψαν κειμήλια αξίας 200.000 ευρώ!

Κρήτη
Έκλεψαν κειμήλια αξίας 200.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοσμήματα τεράστιας συναισθηματικής και χρηματικής αξίας, που ξεπερνάει λίαν επιεικώς τις 200.000 ευρώ, εκλάπησαν από το σπίτι της πρόεδρου της Παγκρήτιας Ένωσης Απανταχού Γυναικών Μαρίας Τζανάκη, στα Εξάρχεια της Αθήνας. Πρόκειται για παλιά κοσμήματα, κειμήλια, δαχτυλίδια με μπριγιάν, διαμάντια και σμαράγδια, πολλά αγορασμένα από αυτά από το Παρίσι και άλλες περιοχές του εξωτερικού, με τη μεγαλύτερη όμως και πιο βαριά απώλεια για αυτήν να αποτελεί ο πατριαρχικός σταυρός που της είχε δοθεί ως δώρο για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της και συμπεριλαμβανόταν στη συλλογή κοσμημάτων που έκανε φτερά μέσα από το σπίτι της.

Ο χαμός του πατριαρχικού σταυρού, τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια φυλούσε ως κόρη οφθαλμού, καθώς σήμαινε πολλά για εκείνη, και που τώρα έχει πέσει σε ξένα χέρια, έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη και στεναχώρια τόσο στην ίδια, όπως μας λέει, όσο και στον Πατριάρχη.

Το περιστατικό, όπως μας ανέφερε η κ. Τζανάκη, σημειώθηκε στις 15 Νοεμβρίου. Στο σπίτι της δε βρέθηκαν ίχνη παραβίασης σε κάποια πόρτα ή παράθυρο, πράγμα που την κάνει να πιστεύει ότι τα αντικείμενα αυτά πιθανότατα να αφαιρέθηκαν από άτομο ή άτομα που είχε φιλοξενήσει στο σπίτι της το διάστημα εκείνο. Και αυτό γιατί το χέρι που τα έκλεψε δεν πήρε τίποτε άλλο μέσα από την οικία της, παρά μόνο τα κοσμήματα τα οποία ο καθένας θα εκτιμούσε ότι ήταν μεγάλης αξίας. Μόνο το ρολόι του άντρα της που υπήρχε μέσα στην κοσμηματοθήκη, που δυστυχώς εξαφανίστηκε, κόστιζε 40.000 ευρώ, ποσό στο οποίο, αν υπολογίσει κανείς την αξία του πατριαρχικού σταυρού, των 5 μονόπετρων, των 4 βραχιολιών, του σμαραγδένιου σταυρού τον οποίο κοσμούσαν επίσης πολύτιμές πέτρες, όπως διαμάντια, τις χοντρές χρυσές αλυσίδες, τα επώνυμα μανικετόκουμπα και τα διάφορα άλλα παλιά κοσμήματα-αντίκες και κειμήλια που υπήρχαν, καταλαβαίνει πως το συνολικό ποσό αξίας των κοσμημάτων εκτοξεύεται κατά πολύ πάνω από τις 200.000 ευρώ.

Δίνει μέρος των κλοπιμαίων σε όποιον τα βρει

«Η στεναχώρια μου είναι μεγάλη που τα έχασα. Και δε με νοιάζει τόσο για τα υπόλοιπα κοσμήματα, όσο για τον πατριαρχικό σταυρό, ο χαμός του οποίου πίκρανε πάρα πολύ και τον ίδιο τον Πατριάρχη όταν του έκανα γνωστό το γεγονός. Έχω βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου, με δωρεές, με υποτροφίες που έχω δώσει και μέσα από φιλανθρωπικές μου δράσεις και δεν περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε μένα κάτι τέτοιο», μας λέει η ίδια περιγράφοντας με μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι έπεσε θύμα κλοπής.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά το σπίτι της για την ανίχνευση στοιχείων DNA που θα οδηγήσουν στον ή στους δράστες, ενώ η κ. Τζανάκη απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει βρει τα κλεμμένα της κοσμήματα, σημειώνοντας πως είναι διατεθειμένη, προκειμένου κυρίως να επιστρέψει στα χέρια της ο πατριαρχικός σταυρός, να δώσει ακόμα και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων σε όποιον τα βρει και τα επιστρέψει πίσω σε εκείνη, ώστε να μην καταλήξουν σε κάποιον που δε θα εκτιμήσει σωστά την αξία τους και που πιθανότατα να τα κακομεταχειριστεί.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News