Ειδήσεις

Υιοθέτησαν δεκάδες χώρους πρασίνου

     Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα σε πάρκα και σε κοινόχρηστους χώρους του Ηρακλείου, όπου εθελοντικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που αγαπούν την πόλη, έβαλαν τα δυνατά τους για τον καθαρισμό, τον εξωραϊσμό τους και όχι μόνο.

Αξίες, δράσεις και συμμετοχή που συνθέτουν το καινούργιο περιβαλλοντικό πορτρέτο στο οποίο πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αυτοενταχθούν, προσδιορίζοντάς το.

Την ικανοποίηση του για την μεγάλη αγκαλιά των πολιτών σ' αυτή τη προσπάθεια εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε σε παραδείγματα προς …μίμηση πέντε εθελοντικών ομάδων : ομάδα Εθελοντών «Αναλαμβάνω», το Πάρκο Μπαντουβά, η ομάδα εθελοντών « Ζω Δρω», Ζάννειο Εκπαιδευτήριο και η Κοινωνική ομάδα « η Γειτονιά μας»).

"Δίνουμε το καλό παράδειγμα"

«Υιοθετώντας έστω και ένα δέντρο δίνουμε το καλό παράδειγμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος εντείνει τις προσπάθειες για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων, με στόχο τον εξωραϊσμό τους και κατ' επέκταση την αναβάθμιση τόσο της ποιότητας ζωής των πολιτών όσο και του περιβάλλοντος.

Η σημαντική προσφορά εθελοντικών ομάδων οι οποίες  μέσα από την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων  «μεταμόρφωσαν» εγκαταλελειμμένες εκτάσεις σε πνεύμονες ζωής, προς χρήση των δημοτών και μικρών παιδιών αναδείχθηκε μέσα από σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πάρκο Μπαντουβά το οποίο υιοθετήθηκε από την οικογένεια Μπαντουβά και στο οποίο πριν 4 μήνες εκατοντάδες εθελοντές προχώρησαν στον καλλωπισμό του με στόχο ο τεράστιος αυτός χώρος στην περιοχή Κομμένο Μπεντένι να είναι επισκέψιμος από δημότες και επισκέπτες.

Άλλο φωτεινό παράδειγμα είναι η ομάδα Εθελοντών « Αναλαμβάνω» η οποία υιοθέτησε τον ελεύθερο δημοτικό χώρο της οδού Ερυθραίας. Μια μεγάλη έκταση καθαρίστηκε ενώ σε τμήμα της ακολούθησε όργωμα με τον παραδοσιακό τρόπο, με μαθητές δημοτικών σχολείων να συμμετέχουν ενεργά στην σπορά δημητριακών και όχι μόνο.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο δήμος Ηρακλείου αναμένεται να βραβεύσει «το καλύτερο παρτέρι» όπως δήλωσε ο Πέτρος Ινιωτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες πολιτών που φροντίζουν από παρτέρια μέχρι δέντρα.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια