Ειδήσεις

Έκλεισε και πάλι η εθνική-Ουρές αυτοκινήτων

Nέα ταλαιπωρία για τους οδηγούς καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες έκλεισαν και πάλι την εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου στο ύψος του ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές. Σύμφωνα με τους αγρότες, ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία στη 13:30 το μεσημέρι.

Όπως σημειώνει πάντως χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης μιλώντας στο neakriti.gr, δεν πρόκειται για μπλόκα ταλαιπωρίας αλλά… διαμαρτυρίας, καθώς οι αγρότες άφηναν το πρωί τους οδηγούς να περάσουν και να κινούνται κανονικά στο οδικό δίκτυο χωρίς να τους παρεμποδίζουν.

Το μπλόκο δεν διαλύθηκε παρά το κρύο.

Οι οδηγοί αναγκάστηκαν να περιμένουν έως ότου ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Ζεστάθηκαν με ξύλα

Οι αγρότες προσπαθούν κάιγοντας ξύλα και… κερνώντας  ρακές να ζεσταθούν και να οπλιστούν απέναντι στο κρύο.  

Στην πρώτη γραμμή οι γυναίκες.

Με φωτιές αντιμετώπισαν το κρύο.

.

Δηλώνουν όμως και ανυποχώρητοι στον αγώνα τους.

Τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους.

Πολικό κρύο

Δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασαν οι αγρότες στο σημείο όπου παραμένουν στην εθνική οδό, καθώς το τσουχτερό κρύο και οι άνεμοι έκαναν την κατάσταση αφόρητη. Πολλοί έμειναν άυπνοι συνεχίζοντας όμως το δυναμικό αγώνα τους.

Η ώρα των αποφάσεων

Μάλιστα νεότερες αποφάσεις αναμένονται πλέον την Κυριακή καθώς η επιτροπή αγώνα θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της :είτε πρόκειται για καταλήψεις κτιρίων, είτε για άλλες μορφές αγώνα.

Με τέντες προστατεύτηκαν τη νύχτα από τη βροχή οι αγρότες.

Δυναμικό ήταν το "παρών" παρά τη βροχή.

Από την Παρασκευή πάντως είχαν παραταχθεί τουλάχιστον 30 τρακτέρ και 50 αγροτικά κατά μήκος του δρόμου ενώ παρα το τσουχτερό κρύο και την καταρρακτώδη βροχή συγκεντρώθηκε πλήθος αγροτών.

Μάλιστα για να προστατευτούν από τη βροχή τοποθέτησαν τέντες και αναζήτησαν τρόπους για να ζεσταθούν στο μπλόκο ανάβοντας φωτιές.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη- Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια