default-image

Καταιγίδες και άνεμοι "σαρώνουν" την Κρήτη

Κρήτη
Καταιγίδες και άνεμοι "σαρώνουν" την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι που αγγίζουν και τα 9 Μποφόρ "σαρώνουν" από το βράδυ της Πέμπτης την Κρήτη προκαλώντας προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το νησί βρίσκεται  στο έλεος των ανέμων, οι οποίοι κράτησαν τα πλοία δεμένα σε Ηράκλειο και Σούδα, καθώς δεν αναχώρησαν στις 06.00 το πρωί λόγω απαγορευτικού, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου εκτός απροόπτου θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού το βράδυ.

Με ταχύτητα εως 35 κόμβους

Παρα το γεγονός ότι οι "ριπές" των ανέμων που είχαν ταχύτητα 25-35 κόμβων δημιουργούσαν προβλήματα στις μετακινήσεις των Κρητικών και κρατούσαν τις αρχές σε επιφυλακή, ευτυχώς -τουλάχιστον μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν προκάλεσαν προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών καθώς στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν κανονικά.

«Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα ο οποίος πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 7 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση την Κυριακή

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά του νησιού, ενώ στην ανατολική Κρήτη η έντασή τους θα φτάσει τα 5 με 6 Μποφόρ. Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News