default-image

Κλειστό το νηπιαγωγείο στην Έμπαρο- Τεράστια κενά

Κρήτη
Κλειστό το νηπιαγωγείο στην Έμπαρο- Τεράστια κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αυξάνονται συνεχώς, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν προσωπικό για να στελεχωθούν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τα οποία βρίσκονται και στο επίκεντρο των κενών. Στο Ηράκλειο μάλιστα, το νηπιαγωγείο της Εμπάρου παραμένει κλειστό, με τα κενά να είναι πολλά και στην ειδική αγωγή και στα μαθήματα ειδικότητας.

"Τα κενά δε μας εγκαταλείπουν ποτέ", λέει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, που τονίζει ότι αναμένουν προσλήψεις εντός του μήνα.

Τα κενά σε αριθμούς

Πιο συγκεκριμένα σε επίπεδο Κρήτης οι ελλείψεις ανέρχονται σε 31:

Στο νομό Ηρακλείου: χρειάζονται 20 δάσκαλοι (32 νηπιαγωγοί και 50 για παράλληλη στήριξη)

Στο νομό Ρεθύμνου: 7 δάσκαλοι, 10 νηπιαγωγοί και 55 παράλληλες στηρίξεις

Για το νομό Χανίων: 16 δάσκαλοι, 4 νηπιαγωγοί και 20 παράλληλες στηρίξεις.

Στο νομό Λασιθίου:  πρέπει να καλυφθεί το ειδικό νηπιαγωγείο Αγ. Νικολάου όπου άμεσης ανάγκης χρήζουν ένας λογοθεραπευτής και ένας εργοθεραπευτής καθώς υπάρχει έλλειψη από την αρχή της χρονιάς, όπως τονίζει ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμιτζάκης.  

Χωρίς ΑΣΕΠ οι προσλήψεις

Την ίδια ώρα, χωρίς ΑΣΕΠ δηλαδή, αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται στα σκαριά και προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα κενά πολλά και στην ειδική αγωγή και σε μαθήματα ειδικότητας, ενώ προσωπικό για να στελεχωθούν τα σχολεία ζητούν οι εκπαιδευτικοί.

Νομοθετική ρύθμιση θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News