default-image

Ενισχύθηκε το μπλόκο του Καρτερού- Δυναμικό παρών παρα τη βροχή

Κρήτη
Ενισχύθηκε το μπλόκο του Καρτερού- Δυναμικό παρών παρα τη βροχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξαν τα σχέδια των αγροτών, οι οποίοι λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών, έφυγαν από το μπλόκο των Λινοπεραμάτων  και αποφάσισαν να μεταβούν στον Καρτερό στο ύψος του ΚTEO διαμορφώνοντας ένα ισχυρό μπλόκο στο Ηράκλειο. Λίγο μετα πριν 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής κατευθύνθηκαν σε μια πορεία με τρακτέρ προς το ενιαίο μπλόκο που διαμορφώνεται.

Με τέντες προστατεύονται από τη βροχή οι αγρότες

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι αγρότες ανοίγουν κατά διαστήματα το δρόμο για τη διέλευση των οχημάτων ώστε να μην προκληθούν μεγάλα προβλήματα για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό.

Δυναμικό παρών παρα τη βροχή

Παρα τη βροχή στο μπλόκο

Συνολικά παρατάχθηκαν τουλάχιστον 30 τρακτέρ και 50 αγροτικά κατά μήκος του δρόμου ενώ παρα το τσουχτερό κρύο και την καταρρακτώδη βροχή συγκεντρώθηκε πλήθος αγροτών.

Μάλιστα για να προστατευτούν από τη βροχή τοποθέτησαν τέντες και αναζήτησαν τρόπους για να ζεσταθούν στο μπλόκο ανάβοντας φωτιές .

Το Σάββατο οι αποφάσεις

Το Σάββατο πλέον σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσουν τι θα πράξουν αναζητώντας όπως όλα δείχνουν νέα μορφή αγώνα.

Mε μαύρες σημαίες εξέφρασαν την οργή τους
Οι αγρότες μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη tv

Άφησαν τα Λινοπεράματα

Νωρίτερα εκατοντάδες άτομα, με αγροτικα οχήματα και τρακτέρ, πέρασαν τον κόμβο των Λινοπεραμάτων και έστησαν το μπλόκο τους στο δρόμο που οδηγεί στις δεξεμενές καυσίμων της περιοχής, μπλοκάρωντας στην κυριολεξία, την τροφοδοσία καυσίμων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ρεπόρτερ του neakriti.gr Γεωργία Μακάκη, ο Μύρος Χειλετζάκης, αντιπρόεδρος της ομάδας αμπελουργών Κρήτης "δεν υποχωρούμε αν δεν μας δεχτεί ο Πρωθυπουργός".

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη-Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News