default-image

Κεγκέρογλου: Ερώτηση για υπερχρεωμένους δανειολήπτες στη Βουλή

Ηράκλειο
Κεγκέρογλου: Ερώτηση για υπερχρεωμένους δανειολήπτες στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η ερώτηση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ορισμένων κατηγοριών που την απώλεσαν.

Ο Βασίλης Κεγκέργλου ζήτησε να δοθεί μικρή παράταση σε όσους έχουν απενταχθεί εξαιτίας των δυσκολιών στην πρώτη φάση της εφαρμογής του μέτρου και της ανεπαρκούς ενημέρωσης, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από τις 115.000 που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση οι περίπου 34.000 έχουν απενταχθεί με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να χάνει έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ το έτος.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε μεν το πρόβλημα αλλά αναφέρθηκε γενικά στο ασφαλιστικό, χωρίς να απαντήσει συγκεκριμένα στην ερώτηση και τη πρόταση του βουλευτή.

Η συζήτηση πήρε φωτιά, αφού ο υφυπουργός απέφευγε να απαντήσει επί της ουσίας, προκαλώντας μάλιστα την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κακλαμάνη, ο οποίος έδωσε στον υφυπουργό επιπλέον χρόνο για να απαντήσει στη συγκεκριμένη πρόταση του κ. Κεγκέρογλου.

Πάντως, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι ήδη στον ΟΑΕΕ λαμβάνονται μέτρα για κάποιες περιπτώσεις οφειλετών και τόνισε ότι με τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και την προσαρμογή της ασφαλιστικής εισφοράς με τα κέρδη, το σύστημα θα ισορροπήσει και δεν θα αποβάλλονται ασφαλισμένοι.

Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News