default-image

Ιαπωνία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα

Κόσμος
Ιαπωνία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ηφαίστειο στην Ιαπωνία, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ από ένα πυρηνικό εργοστάσιο, εξερράγη σήμερα, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, εκτινάσσοντας πίδακες λάβας στον νυκτερινό ουρανό.

Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα, που βρίσκεται στο μεγάλο νησί Κιούσου, είναι ενεργό ηφαίστειο και πρώην νησί στο νομαρχιακό διαμέρισμα της Καγκοσίμα, Κιούσου, στην νότια Ιαπωνία.

Η λάβα από τις εκρήξεις το 1914 ένωσε το νησί με τη χερσόνησο Οσούμι. Το ηφαίστειο είναι σήμερα ένα από τα πιο ενεργά της Γης, καθώς από το 1955 και μετά είναι σχεδόν συνεχώς ενεργό.

Η ηφαιστειακή χερσόνησος βρίσκεται απέναντι από την πόλη Καγκοσίμα και σε απόσταση μόλις οχτώ χιλιομέτρων από αυτή και έχει έκταση 77 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματισμούς.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Σεντάι, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Kyushu Electric Power και βρίσκεται στο ίδιο νησί, επανέλαβε τη λειτουργία του πέρυσι. Είχε κλείσει, όπως και όλα τα ιαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια, έπειτα από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 που προκάλεσε την τήξη αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News