default-image

Στην αντεπίθεση η οικογένεια Κατσούλη

Ηράκλειο
Στην αντεπίθεση η οικογένεια Κατσούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Κατσούλη, έπειτα από την προ ημερών επεισοδιακή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του 47χρονου οπαδού του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το Σεπτέμβριο του 2014, στο γήπεδο του Ηροδότου, στη Νέα Αλικαρνασσό, και άφησε την τελευταία του πνοή δύο εβδομάδες αργότερα.

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν από την πλευρά της υπεράσπισης για απειλές από άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας Κατσούλη - ανάμεσα στα οποία και ο αδερφός του άτυχου 47χρονου - οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλλας, εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης, στρεφόμενοι - μεταξύ άλλων - εναντίον του μάρτυρα, ο οποίος παρουσίασε στη δίκη το βίντεο που είχε "τραβήξει" κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Οφείλουμε να σχολιάσουμε αυτό που υπήρξε απορία όλων των παραγόντων της δίκης, ότι δηλαδή επέλεξε να κλείσει την κάμερα όταν άρχισαν τα επεισόδια, μολονότι βρισκόταν σε σημείο που είχε απόλυτη οπτική επαφή με τη δολοφονική επίθεση και τους δράστες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, με τους δύο δικηγόρους να επισημαίνουν, ακόμη, ότι «η απεγνωσμένη προσπάθεια να στοχοποιηθεί η οικογένεια Κατσούλη και πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντος με δικονομικά πυροτεχνήματα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

«Το θύμα είναι ένα»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλλας: «Στη δίκη αυτή το θύμα είναι ένα. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να στοχοποιηθεί η οικογένεια Κατσούλη και πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντος με δικονομικά πυροτεχνήματα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Αντιλαμβάνεται πλέον και ο φανατικότερος υπερασπιστής των κατηγορουμένων, αν υπάρχει τέτοιος, τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μετά τις αναμφισβήτητες και έγκυρες αναγνωρίσεις των δραστών-κατηγορουμένων από αυτόπτες μάρτυρες και παθόντες.

Ενοχλητική επίσης είναι η μονοτονία των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, που όλοι στρατευμένα έρχονται στο ακροατήριο έχοντας συγκεκριμένη σκοπιμότητα και στόχευση, αλλά "δεν είδαν και δεν άκουσαν" κάτι συγκεκριμένο για τη δολοφονία.

Ειδικότερα, δε, σ' ό,τι αφορά τη χθεσινή κατάθεση μάρτυρα με ιδιότητα δικηγόρου-παράγοντα Ηροδότου (Νέων) μοντέρ και ερασιτέχνη καμεραμάν, αισθανόμαστε βαθύτατη θλίψη για το γεγονός ότι στράφηκε κατά του αδελφού του θύματος, χωρίς να συναισθάνεται ούτε τα κενά της καταθέσεώς του, ούτε και την αβάσταχτη απώλεια του Κώστα Κατσούλη για την οικογένειά του και για τη μεγαλύτερη οικογένεια αγνών φίλων του ποδοσφαίρου.

Οφείλουμε να σχολιάσουμε αυτό που υπήρξε απορία όλων των παραγόντων της δίκης, ότι δηλαδή επέλεξε να κλείσει την κάμερα όταν άρχισαν τα επεισόδια, μολονότι βρισκόταν σε σημείο που είχε απόλυτη οπτική επαφή με τη δολοφονική επίθεση και τους δράστες. Θα ανέμενε κάποιος από έναν επιστήμονα, πέραν του να χαρακτηρίσει "αντρούκλα" έναν εκ των κατηγορουμένων, να είχε και ως αυτόπτης μάρτυρας να εισφέρει στ' αλήθεια κάτι ουσιαστικό για το έγκλημα αυτό».

Διακοπή, μηνύσεις και συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τρίτη, η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε για περισσότερο από δυο ώρες, καθώς η ένταση χτύπησε "κόκκινο". Αφορμή για την αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν η παρουσίαση ενώπιον του δικαστηρίου οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο είχε "τραβήξει" άτομο που βρισκόταν στο γήπεδο του Ηροδότου και το οποίο εξετάστηκε ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου.

Στο εν λόγω βίντεο, το οποίο - όπως υποστηρίζει η πλευρά της υπεράσπισης - τραβήχτηκε την ώρα των επεισοδίων που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό του Κατσούλη, φέρεται να εμφανίζεται ένας από τους πέντε κατηγορούμενους οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ηλικίας 26 ετών.

Ο 26χρονος φέρεται να βρίσκεται στην κερκίδα του γηπέδου, η οποία είναι απέναντι από το σημείο όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό του 47χρονου οπαδού του Εθνικού, κάτι που - σύμφωνα με το δικηγόρο του εν λόγω κατηγορούμενου, Στέλιο Ταραζά - αποδεικνύει ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτέθηκε στον Κατσούλη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ταραζά, ο μάρτυρας που παρουσίασε το βίντεο, καθώς και η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων δέχτηκαν φραστική επίθεση από άτομα του περιβάλλοντος του Κατσούλη. «Θα σου κάψουμε το σπίτι», φέρεται να είπε εναντίον του εν λόγω μάρτυρα ο αδερφός του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος παρακολουθούσε τη δίκη.

Από την άλλη, ένα άλλο άτομο από το περιβάλλον του Κατσούλη φέρεται να είπε στη δικηγόρο ότι «θα φροντίσουμε να τελειώσουν τους 4 από τους 5 κατηγορούμενους που έχουν προφυλακιστεί». Ακολούθησαν μηνύσεις, ενώ τόσο ο αδερφός του Κατσούλη, όσο και το άλλο άτομο από το περιβάλλον της οικογένειας συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλα Αγγελίνου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News