Ειδήσεις

Έληξε η κατάληψη στη Λότζια από τους εργαζόμενους στην ανακύκλωση

Σε κατάληψη της Λότζιας προχώρησαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση που συνεχίζουν για τρίτο μήνα τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις συμβάσεις εργασίας που ο νέος εργολάβος θέλει να συνάψει και που όπως υποστηρίζουν, ακυρώνει εργασιακά κεκτημένα χρόνων.

Η κινητοποίησή τους έληξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με τη σημείωση όμως ότι επιμένουν στον αγώνα τους, ζητώντας από τη δημοτική Αρχή να στείλει το εξώδικο που δεσμεύτηκε.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

«Έχουμε ξεκάθαρο ότι η ομηρία των εργαζομένων στην Ανακύκλωση Ηρακλείου είναι και ομηρία των εργατών ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα, με υπεύθυνους την, Κυβέρνηση, την Τοπική Διοίκηση, το κεφάλαιο και τα Κόμματά του, με όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που συνδιαμόρφωσαν, επιτρέπουν στο κεφάλαιο - που σήμερα λέγεται Waste Solutions, χθες ΕΠΑΝΑ ΑΕ και αύριο κάποιος άλλος-, να βγάζει χρυσό από τα σκουπίδια και να μεταχειρίζεται και τους εργαζόμενους σαν σκουπίδια».

Ερώτηση Μ. Συντυχάκη

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης, διαμαρτυρήθηκε για την άρνηση του υπουργού Εσωτερικών να απαντήσει για πολλοστή φορά στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για τους απολυμένους του εργοστασίου Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης. 

«Η κυβέρνηση το έχει κάνει επιστήμη», σημείωσε χαρακτηριστικά για την τακτική των υπουργών να αποφεύγουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις στη Βουλή. 

Σχόλια