Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μπλόκο αγροτών στα Λινοπεράματα και στον Καρτερό

Στα Λινοπεράματα έστησαν το νέο μπλόκο τους οι αγρότες που έφυγαν μετά από 24 περίπου ώρες από το Γιόφυρο.

Εκατοντάδες άτομα, με αγροτικα οχήματα και τρακτέρ, πέρασαν τον κόμβο των Λινοπεραμάτων και έστησαν το μπλόκο τους στο δρόμο που οδηγεί στις δεξεμενές καυσίμων της περιοχής, μπλοκάρωντας στην κυριολεξία, την τροφοδοσία καυσίμων.

Ενισχυμένο είναι το μπλόκο στον Καρτερό από τους αγρότες που συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις τους. Το μπλόκο έχει στηθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω στην Εθνική Οδό, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές και την αγανάκτηση να κορυφώνεται ανά διαστήματα.

Οι αγρότες κάθε μισή ώρα ανοίγουν το δρόμο για να περάσουν τα αυτοκίνητα, ωστόσο με δεδομένες και τις καιρικές συνθήκες, το πρόβλημα επιδεινώνεται.

Αγρότες άρχισαν να μετακινούνται προς τα Λινοπεράμετα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, ελευθερώνοντας έτσι την κυκλοφορία των οχημάτων που σχημάτιζαν ουρές από το μεσημέρι της Πέμπτης που στήθηκαν τα μπλόκα.

Η μετακίνηση των οδηγών προς ΠΑΓΝΗ ή Μεσαρά, γίνονταν μέσω της εθνικής οδού, καθώς η έξοδος στο σημείο καθόδου από την Εθνική οδό, παράμενε ανοιχτή.

Στην πορεία της ημέρας όπως διευκρίνισαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, θα αποφασίσουν πόσο θα διαρκέσουν τα μπλόκα και αν θα στηθούν μπλόκα και σε άλλα σημεία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ρεπόρτερ του neakriti.gr Γεωργία Μακάκη, ο Μύρος Χειλετζάκης, αντιπρόεδρος της ομάδας αμπελουργών Κρήτης "δεν υποχωρούμε αν δεν μας δεχτεί ο Πρωθυπουργός".

      

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια